Cmk update mei / juni

3 juni 2020

In de gemeente Boxtel nemen 11 scholen deel aan de CMK regeling en dat zijn er nogal wat! CultuurBox gebruikt de Cultuur Loper als leidraad in dit traject, een instrument dat werd ontwikkeld door Kunstloc. Bij deze de update over de maanden mei en juni.

  • We gaan geleidelijk aan de draad weer met elkaar oppakken en dat betekent dat er nog voor de zomervakantie een aantal gesprekken gepland gaan worden met scholen die dit hebben aangegeven en wenselijk vinden. Met de scholen die hebben aangegeven na de zomer weer in gesprek te willen gaan, wordt na de zomervakantie een afspraak ingepland. Dat betekent dat Gerry van CultuurBox in gesprek zal gaan met directeur en ICC-er om samen terug te blikken op wat iedereen is overkomen in de afgelopen periode, wat dat betekent (heeft) voor het onderwijs in het algemeen maar vooral ook voor directeuren, leerkrachten, ouders én de kinderen. Hoe gaan we met elkaar verder met het nieuwe normaal? En uiteraard gaan we met elkaar in gesprek over wat de CmK/Cultuurloper gebracht heeft, waar de school nu staat, hoe men de draad weer op wil gaan pakken en waar men naar toe wil de komende jaren.
  • De workshops en activiteiten rondom het Foto-Film-Video-Mediajaar worden gedeeltelijk voor de zomervakantie afgerond en gedeeltelijk in de periode september - december 2020, uitgaande van de wensen van de betreffende scholen en in overleg met de culturele aanbieders.
  • Het Unicef Kinderrechten Filmfestival wordt weer opgepakt! De scholen die nog geen film hebben kunnen maken door Covid 19 gaan dat alsnog doen, een aantal voor en een aantal scholen na de zomervakantie. Voor meer informatie over hoe en wat er gaat gebeuren? Dat kun je hier lezen!  
  • Op 14 mei bespraken we samen met DCL coach Rolf Vonk van Erfgoed Brabant en onze collega's uit de Maas- en Meierij regio de speerpunten van de nieuwe CMK regeling 2021-2024. Meer over de regeling CmK 2021-2024 vindt je hier.

Meer informatie
Meer informatie over de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit vind je online op DeCultuurLoper.nl. De Cultuur Loper is het Brabantse instrument om je eigen CmK-pad te bewandelen. De stappen zie je terug onder 'traject'.