Cmk update november 2019

18 november 2019

In de gemeente Boxtel nemen 12 scholen deel aan de CMK regeling. CultuurBox gebruikt de Cultuur Loper als leidraad in dit traject, een instrument dat werd ontwikkeld door Kunstloc Brabant. Bij deze geven we u een update over de maand november.

  • Op 11 november vond er weer een intermediairs bijeenkomst plaats bij KunstlocBrabant in de LocHal te Tilburg. Kijk voor een impressie in het fotoalbum van CultuurBox op onze site.
  • Op 13 november heeft Gerry een Stand van Zaken gesprek gehad met de directeur en de ICC-er van de Prinses-Amaliaschool. Samen plannen maken voor nu en voor de toekomst.
  • Op 14 november heeft er weer een intervisiebijeenkomst plaatsgevonden met de marktplaats collega’s van Gezamenlijke Marktplaatsen Maas en Meierij. Voor het eerst sloot ook onze nieuwe collega Ilona van den Koedijk van Cultuurkade bij de bijeenkomst aan. Zij heeft de functie van Marlou Vrijsen overgenomen.
  • Op 19 november heeft Gerry een gesprek gehad met directeur en ICC-er van de Sint-Theresiaschool in Lennisheuvel. Samen kijken hoe we inschools met naschools kunnen verbinden en dat ook in samenspraak met Kindertuin.
  • Op 20  en 27 november gaan de groepen 5 t/m 8 van De Hobbendonken Muziek 'proeven', muziek maken zonder je stem. Of zonder geluid. Hoe doe je dat? Muziek uitbeelden, muziek voelen muziek, muziek dirigeren…….!
    #pionieren #samenwerken #procesmatigwerken #muziekalsvoertuig #benjijalnieuwsgierig
  • Op 25 november vindt op de Angelaschool een evaluatiegesprek plaats over het traject “De Creatieve Code” in samenwerking met het MU in Eindhoven. Leerkrachten zijn met de kinderen aan de slag gegaan. Wat is er bereikt, wat is er nog nodig en wat worden de vervolgstappen?
  • Op woensdag 27 november vindt de eerste bijeenkomst plaats van ZING ‘es met docenten Nadine Strang en lokale muziekvakdocent Karin Tooren. 15 Leerkrachten gaan samen aan de slag om het zingen in de klas op een leuke en speelse manier naar een hoger plan te tillen. De 3 bijeenkomsten (waarvan deze de eerste is) vinden plaats in het Muziekhuis Boxtel.
  • In de maanden oktober t/m mei 2020 staat het 'werkplekleren' centraal op de Sint-Theresiaschool in Lennisheuvel. In de klas aan de slag met de kinderen waarbij mediakunst wordt gekoppeld aan de IPC thema’s. Docenten van SNENS zullen de leerkrachten op maat begeleiden en ondersteunen.
  • Verschillende scholen zetten steeds vaker een vakleerkracht in om leerkrachten te ondersteunen bij de lessen. Zo ook op scholen in Boxtel. Lotte Timmermans  is voor DANS en Coen Blokx voor MUZIEK bij de Sint-Petrusschool begonnen. Joris de Bont is ook dit jaar weer actief met in- en naschoolse MUZIEK lessen verzorgen bij de Spelelier i.s.m. de leerkrachten #kindaanhuisgeworden 😊 en bij de Molenwijkschool is Lotte Timmermans ook gestart met DANS waarbij vooral de leerkrachten geïnspireerd gaan worden om zelf goede danslessen te kunnen geven. #goedeontwikkelingen!
  • Ook dit jaar zet CultuurBox al dan niet in samenwerking met Plaza Cultura een aantal cursussen/inspiratiebijeenkomsten uit die CultuurLoper proef zijn. Wil je weten welke cursussen/inspiratiebijeenkomsten er worden aangeboden? Klik dan hier.
  • En dan het Lokale kunstmenu 2019-2020 wat in het teken staat van Foto-Film -Video en mediakunst! We gaan voor gezamenlijkheid maar ook voor de mogelijkheid (in de vorm van arrangementen) om per school rondom deze discipline aan de slag te gaan. Alle scholen hebben hun keuzes inmiddels bekend gemaakt aan CultuurBox en de scholen gaan dan ook met verschillende aanbieders aan de slag, die op maat én in overleg met de scholen volgens de uitgangpunten van de CultuurLoper gaan werken. Op 20 november a.s. vindt de opening van het Boxtelse Unicef Kinderrechten Filmfestival plaats. Dit filmfestival wordt geopend door wethouder Marusjka Lestrade. Volg de laatste nieuwtjes op ons blog of al het nieuws op onze website!