Cmk update november 2022

16 november 2022

In Boxtel nemen 13 scholen deel aan de CmK regeling. CultuurBox gebruikt De Cultuur Loper als leidraad in dit traject; een instrument dat werd ontwikkeld door Kunstloc Brabant. Bij deze geeft CultuurBox je een CmK update van november.

  • Bij de Sint-Petrusschool zijn 3 vakleerkrachten het hele jaar actief aan de slag in alle groepen. Ellen Willink is verantwoordelijk voor de invulling van de discipline Beeldend, Marc van Creij voor de discipline Muziek en Lotte Timmermans voor de discipline Dans. Centraal staan: 'Kennismaken met de verschillende disciplines' en 'Talentontwikkeling'.
  • Alle groepen 5 t/m 8 hebben op 1, 2 en 3 november de voorstellingen ‘’Tetris’’ of “Mijn Huis’’ bekeken in de Serenade in Liempde. Twee totaal verschillende voorstellingen waarbij de kinderen enerzijds actief betrokken werden bij een héél fysieke vorm van dansen en anderzijds werden zij meegenomen in een gesproken voorstelling in combinatie met dans. Lees meer
  • Er vinden weer gesprekken plaats op de scholen over de invulling van CmK. ‘’Wat doe je, hoe wil je dat doen en wat heb je ervoor nodig?’’ zijn onder andere de vragen waarover we met elkaar in gesprek gaan. Op 3 november vond het gesprek plaats bij de Hobbendonken en op 21 november bij de Angelaschool en het VADA college. Andere scholen worden via CultuurBox nog uitgenodigd voor een gesprek.
  • Bij de Sint-Willibrordusschool in Esch zijn muzieklessen gestart met Beat it Muziekeducatie. Meer Muziek in de Klas en dat een heel jaar voor alle groepen!
  • Ook de Prinses-Amaliaschool is in het kader van Méér Muziek in de Klas aan de slag met een docente van Beat it Muziekeducatie en dat in samenspraak met JooP. Inschoolse muzieklessen voor alle kinderen en ook nog naschoolse lessen voor de kinderen van de grepen 5 t/m 8. #hetbruistvanmuzikaleklanken!
  • Een fantastische scholing ‘’ Muzikaal spel’’ voor de leerkrachten van de groepen 1-2 wordt dit schooljaar uitgezet in de gemeente Boxtel-Vught en Sint-Michielsgestel. Reinou Vogel gaat deze inspirerende en verrijkende cursus verzorgen verdeeld over het schooljaar. Doe je ook mee? Geef je dan snel op want….vol is vol!
  • Diverse scholen hebben CultuurBox benaderd om met Kunst- en Cultuureducatie aan te sluiten bij de diverse thema’s die in het schooljaar voorbij komen. Voor alle groepen heeft CultuurBox voor de Oversteek, Molenwijkschool, Sint-Theresiaschool, Beemden en de Hobbendonken een overzicht van eventuele mogelijkheden aangegeven. Wil jij ook als school dat CultuurBox met je meedenkt? Neem dan contact met ons op.
  • Op 23 november vindt de 2e ICC vergadering met alle scholen plaats. Op de agenda staat hoe we tot nog toe ons eigen Lokaal Kunstmenu de afgelopen 5 jaar hebben ervaren, wat er anders moet en hoe we dat dan voor ons zien. #evalueren, #reflecteren, #wedoenhetsamen!
  • Op 29 november vindt de eerste regio bijeenkomst plaats van de Gezamenlijke Marktplaatsen Maas en Meierij. Samen sparren, delen, interventies toepassen en persoonlijke ontwikkeling staan weer op de agenda.

 

Meer informatie

Algemene informatie over de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit vind je online op DeCultuurLoper.nl. De Cultuur Loper is het Brabantse instrument om je eigen CmK-pad te bewandelen. De stappen zie je terug onder traject.