Cmk update september 2020

31 augustus 2020

In de gemeente Boxtel nemen 11 scholen deel aan de CMK regeling en dat zijn er nogal wat! CultuurBox gebruikt de Cultuur Loper als leidraad in dit traject, een instrument dat werd ontwikkeld door Kunstloc. Bij deze de update over de maand september.

- We zijn weer gestart! Na de zinderende zomer-vakantie-maanden staan onder andere de voortgangsgesprekken met de scholen op het programma. Dat betekent dat Gerry van CultuurBox in gesprek gaat met directeur en ICC-er om samen terug te blikken op de jaren CmK/Cultuurloper tot nog toe, te zien waar de school nu staat en waar men naar toe wil de komende jaren.

- Goed nieuws! We hebben er een nieuwe CmK school bij! Het VADA college wordt ook Cultuurloper school! Het komende schooljaar gaat deze school van start met de CmK regeling. De ICC-er van deze school gaat tevens onze ICC werkgroep versterken.

- Op 2 september vindt de eerste ICC bijeenkomst van dit schooljaar plaats en dat eindelijk weer na een hele tijd alleen maar contact te hebben gehad online of via mail en/of telefoon.

CultuurBox kijkt er naar uit! Enkele ICC-ers hebben ons helaas verlaten te weten: Keete van Dongen van HUB Boxtel, Henriette Smulders van de Oversteek in Liempde, Karin de Groot van de Sint-Petrusschool en  Pieternel Vervoort van de Spelelier.

En…….we verwelkomen heel graag  de nieuwe toekomstige ICC-ers: Nikki van Heesch van de Sint-Petrusschool én Jeanette Keus van het VADA College.

- De ICC basiscursus gaat op 1 oktober van start. In Boxtel hebben zich 3 nieuwe ICC-ers voor deze cursus aangemeld te weten: Nikki van Heesch van de Sint-Petrusschool, Jeanette Keus van het Vada College en Jeanine Habraken van basisschool de Beemden. Veel succes met deze inspirerende cursus!

- CultuurBox is samen met Plaza Cultura een XL ICC cursus aan het organiseren die in het begin van 2021 gaat starten. Het betreft een korte cursus van 3 bijeenkomsten geheel op maat voor bestaande ICC-ers. Binnenkort zullen de betreffende ICC-ers worden benaderd over de inhoudelijke mogelijkheden van deze cursus.


Meer informatie

Algemene informatie over de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit vind je online op DeCultuurLoper.nl. De Cultuur Loper is het Brabantse instrument om je eigen CmK-pad te bewandelen. De stappen zie je terug onder traject.