Cmk update voorjaar 2023

15 mei 2023

In de gemeente Boxtel nemen 13 scholen deel aan de CmK regeling. CultuurBox gebruikt De Cultuur Loper als leidraad in dit traject; een instrument dat werd ontwikkeld door Kunstloc Brabant. Bij deze geeft CultuurBox je een CmK update van periode april en mei 2023.

Update april/mei

  • Op 3 april vond er een stand van zaken gesprek plaats met ICC-ers Dianne en Ilona van HUB Boxtel. In een stand van zaken gesprek wordt met elkaar gekeken naar: ‘’Waar staan we nu; waar willen we naar toe; waar leggen we de focus en hoe gaan we dat bereiken?’’
  • Tot en met 2 april vond de landelijke kindermuziekweek plaats. Ook  in Boxtel zijn verschillende scholen met de muziekweek aan de slag gegaan en dat ook in samenwerking met de plaatselijk harmonie. Stichting JooP (waar de Boxtels harmonie in vertegenwoordigd is) heeft een prachtig project mede vorm gegeven bij de Vorsenpoel en de Gildebonds harmonie heeft dat gedaan met de Angelaschool waarover meer te lezen is op onze website www.cultuurbox.eu
  • Op 6 april waren bijna alle ICC-ers van de scholen aanwezig bij de 4e ICC vergadering van dit jaar. Naast het overleg vond er ook een presentatie en workshop plaats van het Noordbrabants Museum in het kader van de plannen die we met elkaar gaan maken voor het nieuwe schooljaar waarin de gezamenlijke discipline BEELDEND centraal staat. Wat zijn de mogelijkheden voor de scholen en waar kunnen ze uit gaan kiezen m.b.t. het Lokaal Kunstmenu?
  • In de maanden april/mei hebben verschillende scholen een bezoek gebracht aan het MUBO. Het project ‘’Boxtel in de oorlogsjaren’’ met  bijbehorend lesmateriaal wordt veelal ingezet in de periode rondom de 2e wereldoorlog en bevrijding van Nederland. Maar liefst 17 groepen van 8 scholen in Boxtel hebben gebruik gemaakt van het lesmateriaal en het bezoek aan het MUBO.
  • Op 12 april was Gerry te vinden bij de Angelaschool en de Sint-Willibrordusschool in Esch voor een stand van zaken gesprek.
  • Op 17 april vond de ICC basiscursus plaats bij Let’s Play in Schijndel. Trainer Robin Brugman van Cultlab neemt de cursisten op een inspireerde wijze mee om in juli af te kunnen studeren als gecertificeerde ICC-er. Vijf toekomstige ICC-ers uit Boxtel volgen deze cursus.
  • Op 18 april was Gerry te vinden bij Huis73 in Den Bosch voor de 4e bijeenkomst van de gezamenlijke marktplaatsen Maas en Meijerij (3M). Een bijeenkomst waar vooral intervisie en elkaar inspireren en versterken centraal staat.
  • Op 20 april had CultuurBox een stand van zaken gesprek met ICC-er Anke van de Oversteek.
  • Op 9 mei was CultuurBox uitgenodigd voor het kinderconcert van bs de Oversteek. De uitvoering vond plaats in ‘’De Serenade’’ te Liempde. Het was zó leuk! Meer hierover lees je op onze website.
  • In de maand mei gaan diverse scholen een bezoek brengen aan de Protestantse kerk, de Sint-Petrusbasiliek en de Marokkaanse Moskee als aanvulling op het project ‘’Expeditie Heilige Huisjes’’ van erfgoed Brabant. 12 Groepen van 6 scholen brengen een bezoek aan de kerken en Moskee. Op onze website lees je een kort verslagje van de Oversteek.
  • Op 17 mei start bij basisschool de Oversteek in Liempde het jaarlijks terugkerende traject ‘’Meer muziek in de klas’’ voor de groepen 1 t/m 4. Stefanie, docent van Beat it muziekeducatie verzorgt een 5 tal in- en naschoolse lessen  met onder andere vernieuwende muziekinstrumenten waarbij experimenteren, ontdekken en onderzoeken centraal zal staan. De kinderen gaan vooral dóen en ervaren hoe het is om met muziek bezig te zijn. Op deze wijze heeft bs de Oversteek inmiddels een duurzame doorlopende lijn muziekeducatie weten vorm te geven en dat in samenwerking met de plaatselijke fanfare, Beat it Muziekeducatie en CultuurBox.
  • Op 22 mei vindt bijeenkomst 6 en 7 plaats van de ICC basiscursus Deze keer gaan we op bezoek bij Architectuurlessen in Eindhoven. Ook hier gaan de toekomstige ICC-ers naast de opleiding kennismaken met de mogelijkheden die Architectuurlessen kan bieden voor het onderwijs. En dat gaan ze ook zelf ervaren en doen door deel te nemen aan een workshop.
  • Kristel van Plaza Cultura en Gerry en Eefje  van CultuurBox zijn constant op zoek naar nieuwe aanbieders die iets willen en kunnen betekenen voor het onderwijs. Ook deze maanden hebben we weer kennis mogen maken met  nieuwe aanbieders. Op de website stellen we ze met regelmaat aan jullie voor. Ook voor de laatste nieuwtjes en ontwikkelingen nodigen we jullie graag uit regelmatig onze website te bezoeken. Zo blijf je op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen 😊