CultuurBox bezoekt: Nina Denaux op de Maremak

28 oktober 2019

Het Foto-Film-Video jaar is begonnen! Op alle scholen zijn cultuuraanbieders uitgenodigd om met leerlingen aan de slag te gaan met diverse workshops.
Er wordt gefilmd, gevlogd, gefotografeerd, geannimeerd en zelfs met een 3D printer gewerkt(!)

Vandaag bezoekt CultuurBox: Nina Denaux op de Maremak.
Workshop: Vlekken en Barsten
Discipline(s): Fotografie en Beeldende kunst
Groep: Bovenbouw Geel (geschikt voor groep 6, 7 en 8)

Deze workshop Vlekken en Barsten bestaat uit twee lessen.
In de eerste les gaan leerlingen buiten op zoek naar vlekken, barsten en structuren waar iets anders in te zien is. Zoals een paard in een stukje plastic of een auto in de barst van een boomschors. Wanneer er een mooi voorbeeld gevonden is, wordt er een foto van gemaakt, welke vervolgens in de tweede les wordt bewerkt met aquarel verf, potloden, pennen, gesso etc.
Deze vlekken en barsten helpen leerlingen dus om uiteindelijk een figuratief beeld te gaan maken. Op deze manier wordt de verbeeldingskracht van leerlingen geprikkeld.

De bovenbouw Geel van de Maremak ging vorige week al in tweetallen - met fotocamera - rond snuffelen in een klein perkje op het schoolplein.
''Omdat er maar tien foto's gemaakt mochten worden, werden de leerlingen gedwongen om erg goed te kijken en bewust een foto te maken van de gekozen vlek of barst,'' vertelt leerkracht (en Interne Cultuur Coordinator) Sita Strikwerda.

Vandaag in de aula werden de uitgeprinte foto's bewerkt met zwarte edding en daarna met verf om de vorm van het figuur te benadrukken en uit te lichten.

Voor ICC'ers wordt binnenkort op de ICC Drive uitgebreider verslag gedaan van workshops. Zo kunnen de ervaringen en tips onderling gedeeld worden. Wordt vervolgd!