CultuurBox bezoekt: SNENS op de Sint Petrusschool

8 januari 2020

Het Foto-Film-Video jaar is begonnen! Op alle scholen zijn cultuuraanbieders uitgenodigd om met leerlingen aan de slag te gaan met diverse workshops.
Er wordt gefilmd, gevlogd, gefotografeerd, geanimeerd en zelfs met een 3D printer gewerkt(!)


Vandaag bezoekt CultuurBox: SNENS op de Sint Petrusschool
Workshop: Selfies en Zelfportretten
Discipline(s): Fotografie
Groep: 7

CultuurBox arriveerde op de Sint Petrusschool toen een aantal leerlingen van groep 7 net naar buiten renden. Enthousiast, en uitgerust met een digtale camera, gingen zij in groepjes van drie portretten van elkaar maken; één van hen in de rol van fotograaf met twee modellen.

Het eerste lesuur waren zij in de klas met SNENS docent Eline al bezig geweest met (beroemde) selfies van kunstenaars en fotografen uit de vorige eeuw: Vincent van Gogh, Andy Warhol... Wat zie je? Wat zegt dit over de persoon op de foto? Welk verhaal vertelt de foto?
Ook werden verschillende fotografische technieken behandeld. Hoe kun je beweging vastleggen met een camera. Wat gebeurt er als je jouw model van onderaf fotografeert? Of van heel dichtbij?

In het praktische gedeelte van de les maakten de leerlingen een fast forward naar 200 jaar later: stel dat kinderen over 100 jaar jouw zelfportret bekijken... Welk verhaal vertelt dan jouw selfie? Hoe wil jij je zelf laten zien?
De leerlingen van groep 7 van de Sint Petrus dachten na over achtergronden, attributen die in konden worden gezet en verschillende houdigen die de modellen aan konden nemen. 

Na afloop werden alle foto's in de klas nog even nabesproken. En, uiteraard krijgt de klas hun gemaakte zelfportretten op stick toegestuurd!
CultuurBox heeft ook een aantal 'portretten' geschoten. In verband met de AVG wetgeving worden deze later toegevoegd.

Eerder deze dag was SNENS overigens ook te gast op de Maremak met hun workshop Lurven en Kladden.
SNENS is in het kader van het Foto-Film-Video Jaar door meerdere Boxtelse scholen uitgenodigd dit schooljaar!
Meer weten over SNENS? Bezoek de website