CultuurBox 'on tour' voor het Lokaal Kunstmenu 2022-2023

9 maart 2022

CultuurBox is regelmatig 'on tour' om te kijken naar geschikte voorstellingen voor het Lokaal Kunstmenu 2022-2023 wat in het teken zal staan van DANS en LITERATUUR.

Op 8 maart is CultuurBox gaan kijken naar de voorstelling 'MIJN HUIS' van Impresariaat Uit de Kunst (IUDK).

In dans en tekst (story telling) worden kinderen meegenomen naar de omstandigheden van een vluchteling en de betekenis van vrij zijn.

Syrische acteur en vluchteling Ramez Kamel geeft een inkijk in het leven van een vluchteling. Hij neemt kinderen mee naar het huis van zijn oma in Damascus, naar de gelukkige tijd die hij daar spendeerde met zijn familie en naar de verhalen die zijn oma hem altijd vertelde. Hoe belangrijk is het om een plek te hebben waar je je thuis voelt en is dat voor iedereen wel vanzelfsprekend? Toen de oorlog in Syrië begon, koos Ramez ervoor om op zoek te gaan naar een veiliger bestaan, zijn vrouw en zoontje tijdelijk achterlatend. Hij vertelt over zijn reis en zijn zoektocht naar vrijheid. Bij ons in Nederland vond hij de vrijheid voor hem en zijn gezin. 

Een prachtige en aangrijpende voorstelling voor de bovenbouw groepen en een zeer actueel onderwerp in deze tijd.

CultuurBox maakt een overzicht van een twee/drietal voorstellingen per doelgroep waar de scholen een keuze uit gaan maken, zodat in schooljaar 2022-2023 alle kinderen naar een dansvoorstelling gaan al dan niet gekoppeld aan literatuureducatie. Tevens krijgen de scholen een keuzegids voorgeschoteld met vele mogelijkhedhen om rondom dans en litereatuur  op een verdiepende wijze aan de slag te gaan. Geheel op maat in te zetten en waar koppelingen gemaakt kunnen worden met het thematisch onderwijs op school.

Voor mogelijkheden in de keuzegids heeft CultuurBox op 9 maart deelgenomen aan een inpsiratiesessie van Erik van Os (Literatuur). Mogelijk kan Erik een inspriatiesessie voor leerkrachten gaan verzorgen in Boxtel.