CultuurBox staat achter 'Wet op behoud van creativiteit'

11 maart 2019

In Brabant willen we graag dat iedereen zijn of haar aangeboren creativiteit moet kunnen benutten én ontwikkelen.

Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en creatief. Eigenschappen die een leven lang van pas komen, thuis, op school en in het werk. Creativiteit maakt vindingrijk, zet aan tot onderzoeken, vrij denken, experimenteren en creëren. Onze regio heeft dit nodig. De uitdagingen in ons eigen leven en in de samenleving vragen namelijk meer en meer om nieuwe antwoorden. Om een frisse, onbevangen blik. En om innovatieve en duurzame oplossingen. Creativiteit is daarmee de sleutel voor de samenleving en economie van de toekomst. Als vanzelfsprekend.

Leuk om te vermelden dat CultuurBox vanaf het eerste moment betrokken is geweest bij deze wet. Samen met Ghislaine de Brouwer – directeur Brede Scholen Boxtel, de gemeente, Marusjka Lestrade Wethouder en Caren Julien, Beleidsambtenaar Cultuur en Ellen Reinders – Community Librarian Bibliotheek Boxtel. Gezamenlijk onderstrepen wij deze visie en gaan dit samen met elkaar uitdragen.

Het is dan wel geen echte wet... maar wel een manifest, waarin we hebben afgesproken hoe we het creatief potentieel in Brabant duurzaam willen stimuleren.

Meer lezen? Bekijk de website: http://www.wetopbehoudvancreativiteit.nl.