Dansduet voor scholen met actueel thema: 'Doe maar niet' over physical distancing

6 november 2020

Maker en danseres Lotte Timmermans komt met een nieuwe dansvoorstelling voor het primair en voortgezet onderwijs genaamd 'Doe maar niet'. Het dansduet (met danseres Lara Knoops) gaat over de fysiek gewenste afstand tussen mensen. Wat vind je zelf fijn? Vindt iedereen dat fijn? Hoe laat je merken wat niet fijn is? Wat gebeurt er met je zonder fysiek contact? Een bijzonder en actueel onderwerp in deze tijd van 'social distancing' of beter: 'physical distancing'. Want we willen geen sociale afstand, integendeel.

In deze dansvoorstelling voor groepen 7-8 en het voortgezet onderwijs worden leerlingen meegezogen in een duet dat letterlijk alle kanten op gaat. Verschillende emoties vliegen voorbij. Herkenbare relaties en situaties doen zich al dansend voor. Herkent de leerling zich hierin? Kunnen de leerlingen het associëren met situaties die zij beleven in het dagelijks leven? en wat doet dit met hen?

De competenties onderzoeken, creëren en reflecteren komen aan bod tijdens en na de voorstelling; in het nagesprek wordt er uitgebreid gesproken over de verschillende scenes van de dansers. 

Vervolgens bieden Lotte Timmermans en Lara Knoops de leerkracht een aantal opdrachten welke later in de klas in de klas kunnen worden uitgevoerd met de leerlingen.

incl. voorbereidende lesbrief en nagesprek in de klas.
Max. 3 voorstellingen per dag.