De Creatieve Code in de klas - Bekijk nu de video!

6 juli 2020

Op de Angelaschool Boxtel is door Omroep Dommelland een film gemaakt in samenwerking met MU Eindhoven, CultuurBox en Plaza Cultura rondom het werken met de Creatieve Code. Het filmpje (hieronder te zien) gaat gebruikt worden om ook leerkrachten van ándere basisscholen te inspireren om aan de slag te gaan met deze vorm van laagdrempelig coderen en programmeren. Leerkracht Gerrit de Jong en Janne Coppens werden geïnterviewd en de kinderen van zijn klas gingen aan de slag met een lesvorm. 

Op maandag 25 januari 2021 van 15.00 uur tot 16.30 uur wordt een inspiratiebijeenkomst georganiseerd op een nader te bepalen locatie. Dit in samnewerking met MU Eindhoven, CultuurBox, Plaza Cultura en leerkracht Gerrit de Jong van de Angelaschool. Hierover lees je binnenkort meer!

De Creatieve Code
'De Creatieve Code' is een leerlijn creatief programmeren die leerlingen en leerkrachten/docenten bewust maakt van de code waaruit onze digitale wereld is opgebouwd. Samen met kunstenaars worden programmeertalen ontdekt en toegepast, met kunstwerken als eindresultaat. Kinderen leren de basisbeginselen van het programmeren en ervaren dat code een middel is om zelf iets met je computer te maken. De Creatieve Code bestaat uit verschillende levels en is geschikt vanaf groep 6 PO & de onderbouw van het VO, afhankelijk van het niveau en de ervaringen van de groep. Het is een leerlijn die bestaat uit diverse, zelfstandige lessen en wordt afgesloten met een kunstenaarsworkshop. Nieuwsgierig geworden, kijk dan op www.decreatievecode.nl


Lees hier meer over MU Artspace en de Creatieve Code!