De Dag van acht

5 februari 2020

Op De Dag Van 8 gaan leerlingen sámen in gesprek met cultuurcoördinatoren, leraren groep 8 en kunstvakdocenten voortgezet onderwijs. Zij staan op een kruispunt van leren: wat heeft acht jaar cultuuronderwijs hen gebracht? Wat betekent het nú voor ze; en hoe zien zij de toekomst van cultuureducatie op het voortgezet onderwijs?

Maak het verschil
In 2020 zijn we 8 jaar op weg met de landelijke regeling Cultuureducatie met Kwaliteit (CmK). De kleuters van 2012 gaan nu bijna naar het voortgezet onderwijs. De afgelopen jaren is er veel gepraat over cultuuronderwijs vóór hen. Nu is het tijd voor een gesprek mét hen. Hoe ziet cultuuronderwijs eruit volgens groep 8’ers? En hoe zien zij de toekomst? Met de input van de leerlingen kun je jezelf de vraag stellen: Met welke inzichten kan ik het verschil maken voor mijn (toekomstige) leerlingen?

Groep 8’ers zijn onmisbaar
In gesprek gaan zonder leerlingen van groep 8 is géén optie. Groep 8’ers zijn daarom van harte welkom! Iedere volwassene mag vier leerlingen uit groep 8 meenemen naar De Dag Van 8. Meer info? Zie PDF onderaan dit artikel.

Lever je bijdrage
Op De Dag Van 8 zijn er workshops, voorstellingen, optredens en ontmoetingen. Er zijn sprekers die je meenemen in hun verhaal en je uitnodigen om hetzelfde te doen. De bezoekers: jong en oud, zijn tevens deelnemer aan het programma en gaan in gesprek met elkaar en diverse makers zoals o.a. Theater Artemis en Fontys Hogeschool voor de Kunsten.

Maak het mee!
Dit unieke evenement vindt plaats op een bijzondere locatie in Tilburg. Er zijn een beperkt aantal plaatsen, dus meld je snel aan. En ontvang je meer informatie over De Dag Van 8. Meld je aan via de website van KunstLoc.

Bron: Kunstloc.nl
Foto: Ben Nienhuis