De Vertelvogel op bezoek bij de Hobbendonken

6 januari 2021

“Verhalen geven je vleugels. Ze nemen je mee naar een andere tijd, een andere plaats, een andere werkelijkheid”

Reinou Vogel vertelt verhalen voor alle leeftijden en aan alle leeftijden. Ze is verhalenverteller, groepsleerkracht en vakleerkracht muziek.
Vóór de kerstvakantie bracht zij een bezoek aan basisschool de Hobbendonken. Hier verzorgde zij een workshop op maar passend bij het nieuwe Blink thema 'Bijzondere bewoners'. Lees hier het verslagje van leerkracht Moniek!

Op vrijdag 11 december kwam verhalenvertelster Reinou Vogel op basisschool de Hobbendonken in groep 6 op bezoek. Ze begon met het liedje “Olélé moliba makasi” op haar jambay en trok hiermee meteen de aandacht van de kinderen. De kinderen zongen mee want toevallig hadden we dit lied eerder dit schooljaar geleerd. Daarna volgde Reinou haar bezoek met een verhaal over dieren in de Afrikaanse jungle. Tussen haar verhalen door speelde ze op haar vingerpiano. Daarna vervolgde ze met een verhaal over een reis naar Oeganda en de hyena’s die daar leefden. Vervolgens ging ze verder met het verhaal “Hoe de hyena aan zijn kromme rug komt”. Er werd goed geluisterd en daarna kregen de kinderen de vraag of ze zelf ook een verhaal konden vertellen. Dit konden de kinderen in groep 6 wel, op een enthousiaste manier werden er veel verschillende verhalen verteld. De kinderen hebben veel tips gekregen om een verhaal te vertellen en het bezoek van Reinou was een mooie opening van het thema Blink “Bijzondere bewoners” waar groep 6 de komende tijd mee aan de slag gaat.   

Ben jij benieuwd wat Reinou Vogels op jóuw school zou kunnen betekenen? Kijk op deze website onder het menu-item 'Aanbod' en filter op 'Literatuur' om te zien welke workshops je kunt boeken. Of neem even contact op met Gerry Roche van CultuurBox!