Deelnemers eerste poule Boxtels Unicef Kinderrechten Filmfestival bekend! Volgende film 25 juni in première op YouTube

23 juni 2020

-Geüpdatet op 23 juni 2020-
Nu het onderwijs weer opstart, is er ook goed nieuws voor het Boxtels Unicef Kinderrechten Filmfestival. Na een lange pauze voor alle deelnemende kinderen mogen ook de zes genomineerde groepen - die door de covid-19 maatregelen nog níet aan de slag zijn geweest met een filmcoach - hun Kinderrechten film na 11 mei alsnog opnemen! Een deel zal dit vóór de zomervakantie doen en een tweede groep plant de filmdagen in het eerste kwartaal van het nieuwe schooljaar. Hiermee onstaan er twee Boxtelse halve finales.


Eerste films online te bekijken
Het schooljaar loopt anders dan gepland wat betreft het kinderrechten filmfestival, maar gelukkig is er goed nieuws: de eerste films zijn namelijk al online in première gegaan op het YouTube-kanaal van het kinderrechten filmfestival!

Voor alle films op het YouTube-kanaal geldt dat ze op een donderdag om 16.00u in première gaan. Hoewel het natuurlijk het leukste is om je eigen film te zien, is het ook heel leuk, interessant én leerzaam om de films van andere scholen te kijken. Voor de Boxtelse scholen staan op dit moment de volgende kinderrechtenfilms gepland:

14-5: Spelelier. Titel film: Overdreven > Bekijk 'm hier!

21-5: Molenwijkschool. Titel film: Groter dan het lijkt > Bekijk 'm hier!

28-5: De Oversteek. Titel film: De leider van de klas > Bekijk 'm hier!

4-6: De Hobbendonken. Titel film: Het dagboek akkefietje > Bekijk 'm hier!

25-6: De Theresiaschool. Titel film: Op de Vlucht  > Bekijk 'm hier!

Als je je abonneert op het YouTube-kanaal van het landelijk Kinderrechten Filmfestival en het ‘belletje’ aanzet, weet je zeker dat je geen enkel film mist, maar je kan ook gewoon op donderdag tegen 16.00u naar het kanaal gaan. Wanneer je op donderdag naar het YouTube-kanaal gaat, dan zie je daar als eerste de thumbnail (openingsplaatje van de film) staan met de titel van jullie film. Tegen 16.00u tikt er dan een klokje af en om 16.00u exact start de film!

Om ervoor te zorgen dat de film zoveel mogelijk bekeken wordt en de kinderrechtenboodschap in jullie film zoveel mogelijk verspreid wordt, willen we je vragen de film met zoveel mogelijk mensen te delen op sociale media, de website van de school etc etc.

Hollywood in de Klas en CultuurBox wensen je alvast heel veel plezier met het bekijken van de films!

Twee Boxtelse halve finales
Omdat niet alle films vóór de zomervakantie geschoten worden, kiest onze jury eerst een halve finalist uit de eerste vijf filmgroepen: De Oversteek - De Spelelier - De Hobbendonken - De Molenwijkschool - De Theresiaschool. Op woensdag 1 juli 2020 brengt Filmcoach Freek deze groepen een feestelijk bezoek en maakt de winnaar bekend. Super spannend dus!!
Ook de Angelaschool mag deze dag een bezoek van Filmcoach Freek verwachten. Omdat deze groep 8 volgend jaar van school af is, wordt het filmjaar ook met hen alvast op een leuke manier afgesloten.

Vervolgens wordt in het volgende schooljaar een finalist gekozen uit de tweede groep scholen. En uiteindelijk wordt hieruit de éinge echte Boxtelse winnaar gekozen. Deze winnende filmgroep ontvangt een finaleticket voor de landelijke finale van het Filmfestival in de zomer van 2021!

Ga aan de slag met een thuisfilm van Hollywood in de Klas
Zit jouw klas nog gedeeltelijk thuis en wil jij het Foto-Film-Video Jaar weer oppakken? Of ben je op zoek naar een alternatief voor de groep 8 eindmusical? Het thuisfilm-pakket van Hollywood in de klas is een super leuk initiatief in een periode waarin we zo veel mogelijk contact met elkaar moeten zien te vermijden. Bekijk onderstaand filmje of: LEES MEER

Extra info m.b.t. het Foto-Film-Video jaar: openstaande workshops worden indien gewenst ingehaald op de scholen. Workshopbegeleiders nemen zelf contact op met scholen. Heb je nog vragen aan CultuurBox? Neem dan gerust contact met ons op!