Docschool Online

20 januari 2020

Ken jij Docschool Online al? Op dit platform van IDFA vind je een online collectie met de beste documentaires voor primair en voortgezet onderwijs, en mbo; inclusief begeleidend lesmateriaal.
De collectie wordt gedurende het jaar aangevuld met nieuwe titels, en de filterfunctie stelt je in staat naar documentaires te zoeken op educatieniveau, thema, lengte, en/of land.
Zo kun je als leerkracht zelf jouw Foto Film Video Jaar uitbreiden!

Docschool Filmtip 'Champ'
Kijk onder andere naar de Docschool Filmtip 'Champ'. Een van de films uit de selectie voor de IDFA schoolvoorstellingen.
De film gaat over veertienjarig kickbokstalent Esma die 's werelds beste vechter wil worden, maar ook de constante angst heeft heeft haar zieke moeder te verliezen.
De film werd ontzettend goed ontvangen door de leerlingen en is vanaf nu gratis te bekijken via Docschool Online.

Ben je leerkracht? Word gratis lid!
Docschool Online is opgericht voor uitsluitend educatieve doeleinden. Er zijn een aantal voorwaarden waaraan je moet voldoen om in aanmerking te komen voor een Docschool Online lidmaatschap. De reden hiervoor betreft het contract dat IDFA met de filmmakers heeft opgesteld, en de daarbij horende rechten betreffende hun films.

Je komt in aanmerking voor een Docschool Online lidmaatschap als je werkzaam bent als docent:
- op een school in Nederland;
- in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs of mbo (hbo docenten komen enkel in aanmerking wanneer zij werken voor een docentenopleiding die gericht is op (een van) deze drie onderwijsniveaus);
- en beschikt over een werk e-mailadres waaruit blijkt dat je bent aangesloten bij een school

Nog geen Docschool Online lid? Als docent kun je je gratis inschrijven.
Je krijgt dan toegang tot ruim 130 films met bijbehorend lesmateriaal.