Doe je ook mee met ''De bomen van verbinding?''

12 februari 2024

Kom je ook meedoen aan dit prachtige project in Boxtel? ''De Bomen van Verbinding'' is een initiatief van de kunstenaars Tatiana Rylina uit Oekraïne en Carola Mokveld uit Vught.

Samen met de teams  van Stichting Brede Scholen Boxtel ( Buurtsport Boxtel en CultuurBox), Contour de Twern en Stichting MEE in Boxtel hebben deze organisaties eind 2023 verschillende bomen geprint met bladeren en schors, op stof. De boom gaat naar verschillende plekken reizen, maar is voor nu op de locatie Gemeenschapshuis ''De Rots'' in Boxtel. Kun je niet borduren? Vrijwilligers en anderen helpen je graag om dit op een eenvoudige wijze te leren, of op een andere manier je bijdrage te geven, doe vooral wat het beste bij je past en.......om mee te doen speelt leeftijd geen rol. Jong en oud van alle culturen, iedereen kan en mag meedoen dus we zien je graag!

De bedoeling van het project is niet op voorhand het borduren, maar vooral het ontmoeten van elkaar. Samen werken aan een kunstproject geeft verbinding, brengt mensen samen, legt nieuwe contacten. En we merken dat er al bijzondere ontmoetingen zijn ontstaan. Hoe mooi is dat??

Juist in deze tijd van oorlog, de tijd na corona, is het van belang dat we elkaar weer op een eenvoudige en gemoedelijke manier ontmoeten. Samen dingen doen die we leuk vinden en ontspanning bieden. Een kop koffie en thee zijn dan ook onmisbaar tijdens het werken.

De materialen zijn voor een groot deel gedoneerd door mensen die gereageerd hebben op een advertentie van de twee kunstenaars in het Brabants Dagblad. Daaruit alleen al bleek hoeveel mensen zich betrokken voelden om onderdeel te zijn van een groter en verbindend project.

Dankzij de ruime aandacht aan het project door Stichting Brede Scholen Boxtel, Contour de Twern. Mee de Meentgroep en de ondersteuning door het Fonds van Cultuurparticipatie, blijven veel mensen op de hoogte. Iedereen kan zich ook inschrijven voor de nieuwsbrief en dan lees je ook  over de andere plaatsen en plekken en kan je volgen waar de boom/bomen naar toe reist/reizen.

Kom je ook meedoen of kom je eerst liever een kijkje nemen? Je bent van harte welkom!

Locatie:

Gemeenschapshuis ''De Rots'' Nieuwe Nieuwstraat 7 in Boxtel

Wanneer?

Maandag 19 februari

Dinsdag 5 maart

Woensdag 20 maart

Maandag 25 maart

Tijd:

14.00 uur tot 16.00 uur

Meer informatie? Neem dan contact op met Marian van Contour de Twern: marianverhoeven@contourdetwern.nl