Dossier ICC

27 september 2021

Dossier ICC is speciaal geschreven voor leerkrachten die de icc-cursus volgen. Het bevat alle informatie die tijdens de cursus aan bod komt. Daarnaast biedt het boek veel voorbeelden, oefeningen en praktische tips. De eerste uitgave van Dossier ICC verscheen reeds in 2010.

De publicatie bevat een grote variatie aan onderwerpen, van meer theoretisch tot heel praktische informatie, en is opgedeeld in drie delen:

  1. Van passie naar beleid (door Pieter Mols) gaat over het waarom van cultuureducatie, met onderwerpen als passie en inspiratie, visie en beleid;
  2. Cultuur en educatie, kunst, erfgoed en media (door Karin Kievit) gaat over de inhoud van cultuureducatie met onder meer aandacht voor doelen en kerndoelen, creativiteit en leerlijnen; 
  3. Van plan naar praktijk (door Rudy Elmans en Marlies Tal) is het meest praktische deel met hoofdstukken over taakverdeling, financiën, samenwerken, communicatie en evalueren.

Bij elk deel is online aanvullende informatie geplaatst in de vorm van bijvoorbeeld checklists, praktijkvoorbeelden, literatuursuggesties en nuttige websites.

Download Dossier ICC of bestel gratis