Film Expeditie Orkest beschikbaar voor je muziekles in de klas

16 februari 2022

Heb jij ‘m al gezien en gebruikt?

Een orkest en haar instrumenten..… er valt zoveel leuks over te vertellen aan kinderen, maar er is zo weinig inspirerend materiaal. Daar wilden we bij philharmonie zuidnederland verandering in brengen. Dus maakten we samen met jeugdtheatergezelschap Het Laagland de film Expeditie Orkest; een serie van 10 korte filmpjes van elk ongeveer 10 minuten. In elk filmpje wordt een instrument op een verrassende wijze aan kinderen gepresenteerd. Kan een trompet een glas stukblazen? Of kan je in een contrabas varen? En hoe werken al die instrumenten samen in een muziekstuk?

Door met presentatoren Marcos en Myrthe op onderzoek te gaan ontdekken de kinderen Vik, Sammer, Bo en Julius op grappige wijze van alles over instrumenten en het orkest. En het mooie is, alle filmpjes zijn gewoon online te bekijken! Gemakkelijk in te zetten voor laagdrempelig muziekonderwijs in de klas, met name geschikt voor groep 5 t/m 7. De filmpjes kunnen getoond worden via onze website www.philharmoniezuidnederland/expeditieorkest. Je start dan automatisch met de introductieaflevering Operatie Orkest. 

Expeditie Orkest Live
De filmpjes zijn in de twee maanden dat ze online staan al honderden keren bekeken. En de reacties van kinderen zijn super enthousiast! Vandaar dat we bij philharmonie zuidnederland doorpakken en volgend schooljaar 2022-2023 met de educatievoorstelling Expeditie Orkest Live de theaters ingaan. In deze voorstelling worden via muziek en instrumenten de thema’s diversiteit en samenwerking op een interactieve manier gecombineerd.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk hier de trailer. Of neem contact met ons op voor meer informatie, ook voor seizoen 2022-2023,  via adeline.vancampen@philharmoniezuidnederland.nl. We helpen je graag en wensen je veel inspiratie en plezier bij je muziekonderwijs!

Adeline, Wilma, Linda, Maud, Aiske, Marieke, Femke
Team Educatie philharmonie zuidnederland