FOTO - FILM - VIDEO BLOG

1 mei 2020

Het laatste nieuws rond het Boxtels Unicef Kinderrechten Filmfestival op één pagina!

CultuurBox stelt samen met 12 Boxtelse basisscholen elk jaar een Lokaal Kunstmenu samen; een educatief programma dat in het teken staat van één specifieke culturele discipline. In het schooljaar 2019-2020 staat foto-film & video centraal. In dit kader organiseert CultuurBox i.s.m. Stichting Brede Scholen Boxtel, Unicef en Hollywood in de Klas: het Boxtels Unicef Kinderrechten Filmfestival!

Op deze BLOG pagina van CultuurBox is al het nieuws inclusief aanvullende informatie rond het Kinderrechten Filmfestival te volgen! Houd deze pagina dus in de gaten!
Filmdagen Boxtels Unicef Kinderrechten Filmfestival worden weer opgepakt!
Eerste films gaan in premiere op YouTube
06-05-2020


De zes genomineerde groepen die door de covid-19 maatregelen nog niet aan de slag zijn geweest met een filmcoach voor het Boxtels Unicef Kinderrechten Filmfestival gaan hun film na 11 mei alsnog opnemen! De basisscholen kunnen bij CultuurBox aangeven of zij dit nog vóór de zomervakantie willen doen of dat zij een filmdag plannen in het eerste kwartaal van het nieuwe schooljaar 2020-2021...LEES MEER
 
Gala Boxtels Filmfestival definitief gecanceld
CultuurBox zoekt nieuwe vorm voor feestelijke afsluiting

18-03-2020

Vandaag is in overleg met Stichting Brede Scholen besloten dat het gala van het Boxtels Filmfestival definitief niet door gaat. Dit betekent dat er geen gezamenlijke finale plaats zal gaan vinden in het Theater a/d Parade in 's-Hertogenbosch. Wél wordt gezocht naar een manier om het Filmfestival alsnog op feestelijke wijze af te sluiten. Daarmee gaat de strijd om de beste Boxtelse Kinderrechten Film onverminderd door! De scholen ontvangen hierover bericht van CultuurBox zodra de gemoederen rondom de uitbraak van het coronavirus zijn gezakt.
Finale 6 april Boxtels Kinderrechten Filmfestival gecanceld
16-03-2020

Naar aanleiding van het besluit alle scholen met ingang van 16 maart tot 6 april te sluiten zijn we genoodzaakt om het Kinderrechten Filmfestival op 6 april in Theater aan de Parade te cancelen.

Na 6 april gaan we ons in samenspraak met onderwijs, Unicef én ’Hollywood in de klas’ beraden hoe we het festival op welke wijze dan ook toch nog kunnen vormgeven en afsluiten.

Voor de scholen die nog geen film hebben kunnen maken met ‘Hollywood in de klas’ zullen er nieuwe afspraken gemaakt worden om dit zo mogelijk alsnog te doen, op het juiste moment voor de school en passend binnen het onderwijs programma.

CultuurBox wenst iedereen veel sterkte toe de komende tijd.
Wordt vervolgd..!!!

Boxtel, 'Hollywood van het zuiden'
14-03-2020
De afgelopen weken was Boxtel tijdelijk het Hollywood van het zuiden!
Filmcoaches van Hollywood in de Klas bezochten al vier van de tien scholen die meedoen aan het Boxtels Unicef Kinderrechten Filmfestival.
En alles werd uit de kast getrokken om de mooiste, origineelste, grappigste, meest pakkende Kinderrechtenfilm van Boxtel te maken!
Er werd geraced in een cabrio, geworsteld met een beer en gevlogen in een helikopter...Bekijk hier een korte filmimpressie van de opnamedag op OBS de Spelelier!

 
Ready, Set, Action!
10-02-2020
De ingezonden filmideeen zijn bekeken en de winnende groepen zijn bekend gemaakt! De komende periode gaan deze groepen (één per school) hun filmidee verfilmen met hulp van een échte filmcoach. Vervolgens worden alle films vertoond op 6 april in Theater a/d Parade in s'-Hertogenbosch. En, álle groepen 7-8 komen kijken. Een beetje extra support van jouw schoolgenoten is natuurlijk erg welkom op zo'n spannende finaledag! De winnaar van deze Boxtelse finale ontvangt namelijk een finaleticket voor de landelijke finale op 27 juni in Tuschinski Amsterdam! Bekijk hier het filmpje van de bekendmaking
 
Inschrijvingen Kinderrechten Filmfestival gesloten
03-02-2020
De deadline is verstreken! Alle scholen hebben hun inzending(en) voor het Boxtels Unicef Kinderrechten Filmfestival toegestuurd. Dankjewel voor al jullie leuke, creatieve en pakkende filmideeen! Filmcoach en producent van het festival 'Hollywood in de Klas' gaat onder leiding van Filmcoach Freek alle inzendingen bekijken en komt zeer spoedig terug met een uitslag! Houd onze website en social in de gaten!

 
Filmboodschap Filmcoach Freek
06-01-2020 Filmcoach Freek van Hollywood in de Klas en Unicef heeft een nieuwe filmboodschap voor jullie! Bekijk'm nu op het Youtube kanaal van CultuurBox!

 
Inzendingen Film ideeen gestart!
27-11-2019
Het filmfestival is geopend! Vanaf nu kunnen de groepen 7-8 ideeen inzenden voor een film over Kinderrechten. Wil je weten hoe je precies mee kunt doen?
Lees dan hier verder...

 
Afbeeldingsresultaat voor wat kijk je nouWat kijk je nou?
22-11-2019 
Wat is beeldtaal en hoe gaat een filmmaker te werk? Dat leren leerlingen bovenbouw PO en onderbouw VO in deze gratis toegankelijke minicursus van Eye Filmmuseum en Schooltv. Ga naar de cursus!
 
Unicef Kinderrechten Filmfestival Boxtel officeel geopend!
20-11-2019 Vandaag werd het Unicef Kinderrechten Filmfestival geopend! Alle groepen 7-8 gaan vanaf vandaag starten met het maken van filmideeen over een gekozen Kinderrecht. Wethouder van onderwijs en cultuur Marusjka Lestrade gaf het officiele startsein op de HUB vanochtend. Reporters van HUB Charlotte en Gijs brachten samen met Omroep Dommelland verslag uit. LEES MEER
 
Kinderrechtenverdrag 30 jaar!
13-11-2019 Op 20 november viert Unicef de 30ste verjaardag van het Kinderrechtenverdrag! Dit jubileum zal wereldwijd gevierd worden met De Grootste Kinderrechtenles Ooit. Ook de Beemden en de Spelelier doen mee aan deze feestelijke les. Natuurlijk viert Boxtel deze speciale dag ook mee, met de aftrap van het Boxtels Kinderrechten Filmfestival!
Omroep Dommelland filmt CultuurBox
29-10-2019
Omroep Dommelland brengt het Foto-Fim-Video Jaar in beeld dit schooljaar. Zo worden ouders en andere geinteresseerden in Boxtel ook op de hoogte gebracht van de ontwikkelingen op scholen. Het eerste filmpje werd geheel in stijl in een 'stomme film' jasje gegoten. Je kunt 'm bekijken door op de foto te klikken. Ben je benieuwd naar de andere films? Abonneer je dan op ons YouTube kanaal!

 
CultuurBox bezoekt: Nina Denaux op de Maremak
28-10-2019: CultuurBox bezocht de fotografieworkshop 'Vlekken en Barsten' van Nina Denaux. De workshop is geschikt voor groep 6, 7 en 8. Vandaag ging bovenbouw Geel van de Maremak met fotocamera op zoek naar 'Vlekken en Barsten'. Lees hier het verslag.


 
IDFA festival komt naar Boxtel
03-10-2019 Jaarlijks vinden tijdens documentaire festival IDFA in de ochtenden speciale schoolvoorstellingen plaats in de filmtheaters Pathé Tuschinski, Pathé de Munt, De Brakke Grond, het Ketelhuis, EYE, Kriterion en De Balie. Hier zien leerlingen documentaires die op een persoonlijke en creatieve manier de leefwereld van de vaak jonge hoofdpersonen laten zien. Speciaal voor de scholen in Boxtel, organiseert CultuurBox een filmochtend in het lokale Muziekhuis! LEES VERDER   Zie hier de FILMTIPS van IDFA rond het thema Kinderrechten.
Actie voeren in kunst! - Tip m.b.t. thema Kinderrechten
03-10-2019 Theater Artemis heeft t/m december voor 6 klassen nog een plekje vrij om ACTIE TE VOEREN! En dat is KUNST!

Hebben jullie ideeën voor een beter kinderleven? Dromen jullie van een mooiere wereld? Willen jullie dat de wereld dat weet? Een klas werkt een dag samen met een theaterdocent en een beeldend kunstenaar. Als afsluiter trekken ze de straat op en voeren actie voor hun ideeën, wensen, klachten en dromen! LEES MEER
Unicef gestart met eerste gastlessen in Boxtel
24-09-2019 Kinderrechtenorganisatie Unicef is vandaag gestart met de eerste gastlessen in het kader van het Foto Film Video Jaar en het Boxtels Unicef Kinderrechten Filmfestival! De gastles werd verzorgd door een jeugdvoorlichter van Unicef voor groep 7-8 van de Theresiaschool in Lennisheuvel. LEES VERDER
 
CultuurBox KIJKWIJZER
10-09-2019 Ben je op zoek naar mooie verbindingen? Of wil je éxtra aandacht besteden aan Fotografie, Film en Mediakunst in jouw klas?
In deze KIJKWIJZER zet CultuurBox alles wat wij zelf ontdekken alvast voor je op een rijtje: Naar de KIJKWIJZER