FOTO - FILM - VIDEO BLOG

26 juni 2019

Het laatste nieuws rond het Foto-Film & Video jaar op één pagina!

CultuurBox stelt samen met 12 Boxtelse basisscholen elk jaar een Lokaal Kunstmenu samen; een educatief programma dat in het teken staat van één specifieke culturele discipline. In het schooljaar 2019-2020 staat foto-film & video centraal!

Op deze BLOG pagina van CultuurBox is al het nieuws inclusief aanvullende informatie rond het Foto-Film & Video jaar te volgen! Houd deze pagina dus in de gaten!
Ready, Set, Action!
10-02-2020
De ingezonden filmideeen zijn bekeken en de winnende groepen zijn bekend gemaakt! De komende periode gaan deze groepen (één per school) hun filmidee verfilmen met hulp van een échte filmcoach. Vervolgens worden alle films vertoond op 6 april in Theater a/d Parade in s'-Hertogenbosch. En, álle groepen 7-8 komen kijken. Een beetje extra support van jouw schoolgenoten is natuurlijk erg welkom op zo'n spannende finaledag! De winnaar van deze Boxtelse finale ontvangt namelijk een finaleticket voor de landelijke finale op 27 juni in Tuschinski Amsterdam! Bekijk hier het filmpje van de bekendmaking
 
Inschrijvingen Kinderrechten Filmfestival gesloten
03-02-2020
De deadline is verstreken! Alle scholen hebben hun inzending(en) voor het Boxtels Unicef Kinderrechten Filmfestival toegestuurd. Dankjewel voor al jullie leuke, creatieve en pakkende filmideeen! Filmcoach en producent van het festival 'Hollywood in de Klas' gaat onder leiding van Filmcoach Freek alle inzendingen bekijken en komt zeer spoedig terug met een uitslag! Houd onze website en social in de gaten!

 
Filmboodschap Filmcoach Freek
06-01-2020 Filmcoach Freek van Hollywood in de Klas en Unicef heeft een nieuwe filmboodschap voor jullie! Bekijk'm nu op het Youtube kanaal van CultuurBox!

 
Inzendingen Film ideeen gestart!
27-11-2019
Het filmfestival is geopend! Vanaf nu kunnen de groepen 7-8 ideeen inzenden voor een film over Kinderrechten. Wil je weten hoe je precies mee kunt doen?
Lees dan hier verder...

 
Afbeeldingsresultaat voor wat kijk je nouWat kijk je nou?
22-11-2019 
Wat is beeldtaal en hoe gaat een filmmaker te werk? Dat leren leerlingen bovenbouw PO en onderbouw VO in deze gratis toegankelijke minicursus van Eye Filmmuseum en Schooltv. Ga naar de cursus!
 
Unicef Kinderrechten Filmfestival Boxtel officeel geopend!
20-11-2019 Vandaag werd het Unicef Kinderrechten Filmfestival geopend! Alle groepen 7-8 gaan vanaf vandaag starten met het maken van filmideeen over een gekozen Kinderrecht. Wethouder van onderwijs en cultuur Marusjka Lestrade gaf het officiele startsein op de HUB vanochtend. Reporters van HUB Charlotte en Gijs brachten samen met Omroep Dommelland verslag uit. LEES MEER
 
Kinderrechtenverdrag 30 jaar!
13-11-2019 Op 20 november viert Unicef de 30ste verjaardag van het Kinderrechtenverdrag! Dit jubileum zal wereldwijd gevierd worden met De Grootste Kinderrechtenles Ooit. Ook de Beemden en de Spelelier doen mee aan deze feestelijke les. Natuurlijk viert Boxtel deze speciale dag ook mee, met de aftrap van het Boxtels Kinderrechten Filmfestival!
Omroep Dommelland filmt CultuurBox
29-10-2019
Omroep Dommelland brengt het Foto-Fim-Video Jaar in beeld dit schooljaar. Zo worden ouders en andere geinteresseerden in Boxtel ook op de hoogte gebracht van de ontwikkelingen op scholen. Het eerste filmpje werd geheel in stijl in een 'stomme film' jasje gegoten. Je kunt 'm bekijken door op de foto te klikken. Ben je benieuwd naar de andere films? Abonneer je dan op ons YouTube kanaal!

 
CultuurBox bezoekt: Nina Denaux op de Maremak
28-10-2019: CultuurBox bezocht de fotografieworkshop 'Vlekken en Barsten' van Nina Denaux. De workshop is geschikt voor groep 6, 7 en 8. Vandaag ging bovenbouw Geel van de Maremak met fotocamera op zoek naar 'Vlekken en Barsten'. Lees hier het verslag.


 
IDFA festival komt naar Boxtel
03-10-2019 Jaarlijks vinden tijdens documentaire festival IDFA in de ochtenden speciale schoolvoorstellingen plaats in de filmtheaters Pathé Tuschinski, Pathé de Munt, De Brakke Grond, het Ketelhuis, EYE, Kriterion en De Balie. Hier zien leerlingen documentaires die op een persoonlijke en creatieve manier de leefwereld van de vaak jonge hoofdpersonen laten zien. Speciaal voor de scholen in Boxtel, organiseert CultuurBox een filmochtend in het lokale Muziekhuis! LEES VERDER   Zie hier de FILMTIPS van IDFA rond het thema Kinderrechten.
Actie voeren in kunst! - Tip m.b.t. thema Kinderrechten
03-10-2019 Theater Artemis heeft t/m december voor 6 klassen nog een plekje vrij om ACTIE TE VOEREN! En dat is KUNST!

Hebben jullie ideeën voor een beter kinderleven? Dromen jullie van een mooiere wereld? Willen jullie dat de wereld dat weet? Een klas werkt een dag samen met een theaterdocent en een beeldend kunstenaar. Als afsluiter trekken ze de straat op en voeren actie voor hun ideeën, wensen, klachten en dromen! LEES MEER
Unicef gestart met eerste gastlessen in Boxtel
24-09-2019 Kinderrechtenorganisatie Unicef is vandaag gestart met de eerste gastlessen in het kader van het Foto Film Video Jaar en het Boxtels Unicef Kinderrechten Filmfestival! De gastles werd verzorgd door een jeugdvoorlichter van Unicef voor groep 7-8 van de Theresiaschool in Lennisheuvel. LEES VERDER
 
CultuurBox KIJKWIJZER
10-09-2019 Ben je op zoek naar mooie verbindingen? Of wil je éxtra aandacht besteden aan Fotografie, Film en Mediakunst in jouw klas?
In deze KIJKWIJZER zet CultuurBox alles wat wij zelf ontdekken alvast voor je op een rijtje: Naar de KIJKWIJZER