FOTO - FILM - VIDEO BLOG

26 juni 2019

Het laatste nieuws rond het Foto-Film & Video jaar op één pagina!

CultuurBox stelt samen met 12 Boxtelse basisscholen elk jaar een Lokaal Kunstmenu samen; een educatief programma dat in het teken staat van één specifieke culturele discipline. In het schooljaar 2019-2020 staat foto-film & video centraal!

CultuurBox heeft de afgelopen periode in samenwerking met de ICC'ers de vraag opgehaald bij de scholen en gezorgd voor een programma op maat voor alle groepen.
De scholen gaan zich vervolgens een heel schooljaar lang schoolbreed verdiepen in deze discipline.
Waar mogelijk wordt een samenwerking opgezocht tussen de verschillende scholen en gebruik gemaakt van elkaars kennis en kwaliteiten.

Overkoepelend thema zijn komend jaar de Kinderrechten van Unicef.
In dit kader wordt een heus Unicef Kinderrechten Filmfestival georganiseerd in Boxtel waar alle groepen 7-8 aan mee zullen gaan doen! Dit Filmfestival wordt op touw gezet samen met Unicef, Hollywood in de Klas en Stichting Brede Scholen Boxtel. Daarnaast zijn verschillende Boxtelse ondernemers betrokken om het filmfestival financieel te ondersteunen.

Naast het Lokale Kunstmenu wordt het culturele aanbod door de scholen zelf aangevuld met workshops en scholing gericht op andere culturele discilpines.

Op deze BLOG pagina van CultuurBox is al het nieuws inclusief aanvullende informatie rond het Foto-Film & Video jaar te volgen! Houd deze pagina dus in de gaten!

 

CultuurBox KIJKWIJZER
10-09-2019 Ben je op zoek naar mooie verbindingen? Of wil je éxtra aandacht besteden aan Fotografie, Film en Mediakunst in jouw klas?
In deze KIJKWIJZER zet CultuurBox alles wat wij zelf ontdekken alvast voor je op een rijtje: Naar de KIJKWIJZER