Gratis films en lesmateriaal voor het VO van Filmhub Zuid

24 februari 2021

Het is een lastige tijd, zonder leuke en leerzame excursies en uitstapjes naar het theater of filmhuis. Maar helemaal geen film in de klas? Dat laten we niet gebeuren! Daarom hebben we een aantal toffe films en opdrachten voor je verzameld. Alle films en opdrachten in dit document zijn gratis online beschikbaar om te kijken in de klas.

Bij iedere titel vertellen we je ook meteen hoe lang de film precies duurt en waarom we de film aanraden. Bij de meeste films is er een bijpassende opdracht beschikbaar, ontwikkeld door de educatiemedewerkers van o.a. Eye, Zappdoc, School TV en IDFA. Het is natuurlijk helemaal aan jou of je de film met of zonder opdracht aanbiedt, maar we kunnen je vertellen: de opdrachten zijn ontzettend leuk én leerzaam.

De films en opdrachten zijn door verschillende aanbieders afgestemd op de leeftijdsgroep van de leerlingen. Ook hebben wij het materiaal nog eens langs de didactische leerlijn van Netwerk Filmeducatie gelegd. Succes gegarandeerd dus :-) Veel kijkplezier! (downloadt de pdf via de link onder dit bericht)