Grootste Kinderrechtenles 2020

2 november 2020

Bron: Unicef.nl

20 november is het weer zover: Unicef organiseert De Grootste Kinderrechtenles 2020! Weet jij wat kinderrechten zijn?
Vorig schooljaar deden al veel klassen in Boxtel mee met de Grootste Kinderrechtenles omdat dit een waardevolle aanvulling was op het Lokale Kunstmenu, dat in 2019-2020 in het teken stond van fotografie, film én Kinderrechten. Met natuurlijk als bijzonder onderdeel het Boxtelse Unicef Kinderrechten Filmfestival voor groep 7-8. Dit jaar loopt het Foto-Film-Video jaar en het Filmfestival door corona nog even door. Daarom wijst CultuurBox jullie graag opnieuw op deze Grootste Kinderrechtenles van Unicef! Doet jouw klas al mee?

Het belooft een leuke les te worden waar we het gaan hebben over wat rechten zijn en hoe je voor je rechten op kunt komen. Kinderen zijn verschillend, maar ook allemaal gelijk. Ieder kind heeft dezelfde rechten. Aan het eind van de les mag je het Kinderrechtenverdrag boekje mee naar huis nemen, zodat je de rechten thuis nog een keer kunt lezen. 

De challenge

Dit jaar vieren we de verjaardag van het Kinderrechtenverdrag op 20 november met een bijzondere challenge. Het zit zo, uit het onderzoek Geluk onder Druk? van UNICEF blijkt dat leerlingen uit groep 7 en 8 het vaakst stress ervaren door de mening van anderen. Stel je voor dat jullie zelf een recht mogen bedenken voor in de klas, dat er voor zorgt dat jullie beter in je vel zitten, en minder stress hebben om de mening van anderen. Hoe ziet dat recht er dan uit? En hoe zorgen jullie dat iedereen zich eraan houdt?

Dit recht mogen jullie laten zien of horen op een manier die bij jullie past, met een video, een verhaal, een lied, een toneelstuk of een tekening, echt alles mag! De winnende klassen mogen een filmpje maken samen met het Kinderrechten Filmfestival en één klas ontvangt een bokaal van Klaas van Kruistum.
(Super leuk voor de klassen in Boxtel die niet uitgekozen zijn om een film op te nemen!)

Ja wij doen mee!