ICC XL: cursus "verdieping reflecteren" van start na de herfst!

27 september 2018

De ICC XL cursus"verdieping reflecteren" gaat bijna van start! Het is nu mogelijk voor icc-ers om voor beide ICC XL zich in te schrijven! 

Lees hier meer over de ICCXL cursus 'samenwerken met de culturele omgeving'

Voor wie?
Deze cursus is in het leven geroepen voor icc-ers die willen leren reflecteren, en deze reflecterende houding willen implementeren binnen de school. Reflecteren is een zeer belangrijke kerncompetentie wanneer het gaat over kunst- en cultuureducatie. Het is ook niet de makkelijkste competentie. Logisch dat veel scholen zich deze reflecterende houding nu eigen willen maken en daar opleiding voor zoeken. Als icc-er kun je daar het voortouw in nemen door jezelf eens te onderwerpen aan de volgende vragen:

  • Wat is reflectie nu precies?
  • Welke link heeft reflecteren met leren en met kunst en cultuur?
  • Welke vaardigheden heb je nodig als leraar om te kunnen reflecteren?

In deze ICC XL module van 3 bijeenkomsten gaan we niet alleen aandacht geven aan bovenstaande vragen maar kijken we ook naar wat het van jou als icc-er vraagt om dit vervolgens te implementeren in de school en wat daarin dan nog zo lastig is. Dat maakt ook dat we er voor hebben gekozen om in deze module te werken met een tandemconstructie. Dit houdt in dat je samen met een teamgenoot, vakdocent of directeur naar deze cursus komt. Zo ervaar je samen wat reflectie inhoudt en draag je samen de verantwoordelijkheid voor de implementatie in de school.

Ben je geïnteresseerd? Stuur dan een mail naar info@decultuurloper.nl om je aan te melden. Vermeld hierbij de gegevens van beide deelnemers!

Deelname vereisten
Enkel voor icc-ers die hun ICC certificaat al hebben behaald. Voor icc-ers die nog niet hun cerftificaat hebben behaald maar zich toch willen scholen kunt u zich aanmelden voor de basis icc cursus. In deze cursus werken we met een tandemconstructie. Dus u meldt zich samen met een collega of vakdocent aan.

Data

  • 29 november 13:30 tot 16:30
  • 16 januari 9:30 tot 12:30
  • 15 maart 9:30 tot 12:30

Locatie
Kunstloc Brabant (Oud kantoor Kunstbalie)
Ringbaan Oost 8-17, Tilburg

De cursus wordt verzorgd door Roy van Weverwijk van KunstLoc en Monique Fischer.