IDFA Schoolvoorstellingen 2021

6 september 2021

Heb jij je klas al ingeschreven voor de IDFA schoolvoorstellingen? IDFA vertoont eind november een prachtige selectie bestaande uit de beste (jeugd)documentaires én bijzondere specials! Ook is het dit jaar weer mogelijk om het programma (deels) online te volgen, of in een theater bij jou in de buurt. 

Op de website van IDFA vind je de nieuwe filmselectie voor de schoolvoorstellingen 2021 voor zowel PO als VO. In verschillende Amsterdamse theaters zien leerlingen en studenten documentaires die op een persoonlijke en creatieve manier de leefwereld van de vaak jonge hoofdpersonen laten zien. Waar mogelijk is de regisseur van de film ook aanwezig in de zaal. Bij iedere documentaire uit het scholierenprogramma ontwikkelt IDFA bijpassend lesmateriaal. Het lesmateriaal is vanaf oktober gratis beschikbaar.

Daarnaast is het dit jaar ook mogelijk om een deel van de schoolvoorstellingen online te bezoeken. Meer informatie over het online programma lees je hier.

De schoolvoorstellingen in de Amsterdamse theaters vinden plaats op de doordeweekse ochtenden van het festival (18 en 19 november, en van 22 t/m 26 november). Je kunt je klas nog tot 10 september inschrijven!

Schoolvoorstellingen buiten Amsterdam:

Ieder jaar breiden de IDFA schoolvoorstellingen zich uit over extra locaties in het land. IDFA hoopt hiermee meer scholieren in heel Nederland de kans te bieden om mooie documentaires te zien. Een mooie oplossing voor scholen die niet in de buurt van Amsterdam zitten. Meer informatie over de deelnemende theaters en boekingen kun je hier vinden.