IDFA staat stil bij de Internationale Dag van de Rechten van het Kind op 20 november

21 oktober 2019

Op 20 november viert IDFA samen met EOdocs Mensjesrechten en Movies that Matter het 30-jarig bestaan van het Internationale Kinderrechtenverdrag. Net als voorgaande jaren nemen rond de driehonderd leerlingen met stemkastjes deel aan een speciale kinderrechtenquiz, en mogen ze vragen stellen aan filmmakers en hoofdpersonen.

De voorstelling vindt plaats in Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond in het centrum van Amsterdam, en bestaat uit een ochtendblok voor bovenbow primair onderwijs (starttijd ca. 10:00u) en een middagblok voor onderbouw voortgezet onderwijs (starttijd ca. 12:00u).

IDFA is nog op zoek naar scholen die deze bijzondere voorstelling willen bijwonen. Deelname is gratis, maar er is beperkt plek –⁠ IDFA geeft hierbij voorrang aan scholen die niet naar de IDFA schoolvoorstellingen komen. Heb je vragen en/of interesse? Laat het ons weten via educatie@idfa.nl

Het programma wordt deze maand nog bekendgemaakt.
Wil je een voorproefje? IDFA heeft een aantal films uit voorgaande edities van onze Kinderrechtendag voor je samengebracht in een set:


Docschool online

Ook Docschool Online heeft aandacht voor de Dag voor de Rechten van het Kind, door het beschikbaar stellen van een aantal films die het belang van kinderrechten benadrukken. Kijk welke documentaire aansluit bij het wereldbeeld van jouw leerlingen, en welke deze mogelijk kan verrijken.

Meer films over kinderrechten vind je in de Docschool Online collectie onder het 'Thema'-filter Rechten van het Kind.