Kindermuziekweek 24 maart tm 2 april 2023

6 maart 2023

Tijdens de Kindermuziekweek staat Nederland in het teken van live muziek voor de jeugd! O.a. scholen, theaters, popzalen, bibliotheken en andere plekken besteden hier veel aandacht aan. Doen jullie mee?

Dit jaar is het nieuwe Kindermuziekweek thema ‘De wereld rond’. Het nieuwe lied ‘Iedereen Verstaat Muziek‘ is geproduceerd door onze educatieve partner 123ZING.

‘Iedereen Verstaat Muziek’ is geschreven door Robert Ramaker, winnaar van de Willem Wilmink publieksprijs 2022 voor het Beste Kinderlied en wordt gezongen door Luna, de winnares van het Junior Songfestival 2022!

123ZING heeft bij het lied een compleet lespakket + vele muzikale extra’s gemaakt dat voor iedereen gratis toegankelijk is.

Scholen en orkesten kunnen dit lied alvast oefenen voor de Kindermuziekweek en zich samen inschrijven voor een Doe Maar Mee Band en optreden tijdens de Kindermuziekweek 2023!
Ga naar de website van de Kindermuziekweek!

Kindermuziekweek Boxtel
Ook in gemeente Boxtel wordt tijdens de Kindermuziekweek de muziek gevierd!
Stichting JooP: Op basisschool de Vorsenpoel bezoekt Stichting JooP op vrijdag 24 maart de groepen 5 en 6 voor presentaties en een optreden rondom slagwerk- en blaasinstrumenten.
Gildenbondsharmonie: In het kader van de kindermuziekweek heeft de Gildenbondsharmonie samen met de Angelaschool een project opgezet. Dit bestaat uit een tweetal muziekworkshops waarbij de groepen 5 en 6 in de eerste kennis gaan maken met instrumenten. De tweede workshop zal vooral in het teken staan om heel actief met instrumenten en ritmes bezig te zijn. Hierbij wordt aangehaakt bij het concert wat op 1 april samen met Angelas Project zal worden uitgevoerd. In de workshops en het concert staat het samen muziek maken op 1. Aansluitend aan het concert zal er een instrumentmarkt zijn waar iedereen de kans krijgt te ervaren hoe het is om een instrument te bespelen. Hierbij bestaat de mogelijkheid om zich in te schrijven voor een (gratis) proefles.

Ben je een muziekorganisatie, vereniging of school en wil je jouw evenement onder de aandacht brengen op deze website? Stuur ons dan een email met de inhoud van jouw evenement incl. contactgegevens naar info@cultuurbox.eu