Kindermuziekweek 24 maart tm 2 april 2023

15 mei 2023

Tijdens de Kindermuziekweek staat Nederland in het teken van live muziek voor de jeugd! O.a. scholen, theaters, popzalen, bibliotheken en andere plekken besteden hier veel aandacht aan. Ook in gemeente Boxtel wordt tijdens de Kindermuziekweek de muziek gevierd!

Stichting JooP: Op basisschool de Vorsenpoel zorgde Stichting JooP op vrijdag 24 maart allereest voor een super leuke, muzikale ontvangst op het schoolplein. Vervolgens waren er presentaties slagwerk- en blaasinstrumenten én werd er een bezoek gebracht aan het Muziekhuis > filmpje < voor een optreden en samenspel met Senioren Orkest Buchestelle. Dit alles voor de leerlingen uit de groepen 5/6.

Gildenbondsharmonie: In het kader van de kindermuziekweek heeft de Gildenbondsharmonie samen met de Angelaschool een project opgezet bestaande uit een tweetal muziekworkshops waarbij de groepen 5 en 6 kennis mochten maken met verschillende instrumenten.
In de tweede workshop werd er actief met de instrumenten en ritmes aan de slag gegaan. Hierbij werd aangehaakt bij het concert dat op 1 april samen met Angelas Project werd uitgevoerd.

In de workshops en het concert staat het samen muziek maken op nummer 1. Aansluitend aan het concert werd een instrumentmarkt georganiseerd waar iedereen de kans kreeg om even te ervaren hoe het is om een instrument te bespelen. Het was een enorm succes!

Op de website van de Gildebondsharmonie vind je een verslag van het concert A-MEEZING DISNEYCONCERT