Kindermuziekweek verzorgd door stichting JooP voor herhaling vatbaar!

20 april 2022

In de week van 1 t/m 10 april  heeft de landelijke Kindermuziekweek centraal gestaan op diverse scholen.

Ook scholen in Boxtel hebben gebruik gemaakt van onder andere lokaal aanbod van stichting JooP muziekopleiding.

De Sint-Petrusschool, de Beemden,  Prinses-Amalia en OBS de Spelelier zijn verrast met veel muziek in deze week.

De Prinses Amaliaschool en de Sint-Petrusschool hebben met hun groepen 4-5-6 een bezoek gebracht aan het Muziekhuis in Boxtel waar de kinderen verrast werden met een concert van seniorenorkest Buchestelle en het allerleukste was dat de kinderen ook zelf als muzikant mee mochten doen met het orkest. Het kindermuziekweek lied werd gezongen en er werd fanatiek muziek gemaakt op trommels en emmers olv. docent Peter Spierings.

Later in de week werd de schooldag bij de 4 scholen geopend met muziek op het schoolplein en kregen de groepen 5-6 een workshop muziek aangeboden.

Op 9 april vond een open dag plaats in "t Muziekhuis'' waar kinderen en ouders konden komen  kijken, luisteren en  ook diverse instrumenten konden uitproberen.  Een druk bezochte dag en maar liefst 19 kinderen hebben aangegeven een proefles te willen om te kijken of én op welk instrument ze verder willen gaan.Er zijn aanmeldingen gekomen voor piano,viool,slagwerk, trompet, hoorn, saxofoon en fluit.

Uiteraard krijgt deze succescolle week een vervolg  voor de scholen en volgend schooljaar.....komt er een nieuwe muziekweek van 24 maart t/m 2 april en zullen andere scholen door CulturBox benaderd gaan worden om (waar wenselijk) aan het genoemde programma deel te nemen.