Kunstkracht magazine

22 mei 2023

Heb jij het magazine KunstKracht van Kunstloc al gespot? Boordevol ervaringen met kunst en cultuur van makers en deelnemers. Dat stille jongetje in de klas dat opeens staat te zingen op het podium, theater voor en door boeren, kunstenaars die onze steden leefbaar houden, een moment van herkenning door muziek bij iemand met dementie, theater om taboes te doorbreken en een jurk van sinaasappelschillen. 

Tien verhalen rondom vier thema's
Met dit magazine brengt Kunstloc opvallende en inspirerende verhalen uit Brabant die het belang van kunst en cultuur laten zien. Het is belangrijk om onze ervaringen met cultuur, in al zijn verscheidenheid en diversiteit, te vertellen en te delen met elkaar. Want alleen door persoonlijke getuigenissen van hen die met cultuur in aanraking kwamen, eraan deelnamen of het maakten en creëerden, kunnen we een glimp opvangen van dat wat cultuur doet in de leefwereld van mensen. 

Deze uitgave bundelt ervaringen met kunst en cultuur van makers en deelnemers en laat de diversiteit aan plekken, plaatsen en momenten zien waarop mensen de waarde van kunst en cultuur in onze provincie ervaren. In dit magazine lees je tien verhalen rondom vier actuele thema's: kunst is gezond, kunst en ons klimaat, kunst voor en door iedereen en kunst in en om scholen

Je leest het magazine hier!