Kunstlocatie Würth Educatie Kleurplaat leerlingen

27 april 2020

Brief van Kunstlocatie Wurth aan leerkrachten:

Beste docenten,

 

Kunstlocatie Würth ontvangt iedere maand ca. 300 leerlingen van het basis- en speciaal onderwijs. Ook wij hebben uiteraard onze ‘kunst-deuren’ gesloten tot nader bericht.

Ter ondersteuning van het thuisonderwijs hebben wij daarom een kleurplaat ontwikkeld, die aansluit bij het thema van de nieuwe tentoonstelling ‘Water, Wolken, Wind – kunstwerken uit de Verzameling Würth’.  

In de bijlage tref je de kleurplaat aan, die je kan doorsturen naar de leerlingen. Daarnaast zouden wij het leuk vinden (niet verplicht uiteraard) als de leerling een foto van de ingekleurde plaat op Instagram of Facebook zou plaatsen onder vermelding van #KunstlocatieWurth, op die manier maken we samen een soort digitale tentoonstelling J

 

Nieuwe tentoonstelling:

‘WWW’….geen websitevermelding, maar de naam van de nieuwe tentoonstelling in Kunstlocatie Würth:
‘Water, Wolken, Wind – kunstwerken uit de Verzameling Würth’ zou op 6 april geopend zijn voor publiek. Deze opening heeft niet plaatsgevonden, omdat wij de richtlijnen opvolgen van het RIVM.

Wanneer de deuren weer open zullen gaan is voor niemand op dit moment te zeggen. Tot die tijd houden wij jullie graag op de hoogte via nieuwsbrieven (aanmelden via www.wurth.nl/kunstlocatie) en via onze social media accounts.

Om toch alvast een tipje van de sluier op te lichten, tref je in de bijlage de digitale tentoonstellingsfolder aan.

 

Water, Wolken, Wind bepalen mede het klimaat van onze planeet Aarde en maken deel uit van ons dagelijks leven. Sinds mensenheugenis fascineren ze de mensen. Water, wolken, wind – in al hun verschijningsvormen – zijn door de eeuwen heen als onderwerpen gebruikt door kunstenaars in hun werk. De Verzameling Würth omvat ruim 18.000 kunstwerken, waarvan een groot aantal van deze werken een grote diversiteit aan verwijzingen naar deze (natuurlijke) fenomenen bevat, met een indrukwekkend gebruik van diverse materialen. ‘Water, Wolken, Wind – kunstwerken uit de Verzameling Würth’ is een gevarieerde tentoonstelling en bestaat uit 47 kunstwerken, vanaf 1835 tot heden.

 

Educatie:

Het educatieprogramma bij de nieuwe tentoonstelling ‘Water, Wolken, Wind’ zal eind april / mei op de website worden vermeld.

Wij hebben besloten om het educatieprogramma weer te hervatten in het nieuwe schooljaar, startend in augustus 2020.

Je kan jouw schoolklas wel al nú aanmelden voor de periode vanaf 24 augustus 2020.

 

Wij wensen iedereen een goede gezondheid toe en graag tot ziens in het nieuwe schooljaar!

 

Met vriendelijke groet,

 

Drs. Brigitte Hoppenbrouwers

Leiding Kunstlocatie Würth / Manager PR