Maak kennis met: Breakdancer en docent/coach Willem (Willis) van Lieshout

10 februari 2021

Al geruime tijd is hij bekend in 's-Hertogenbosch e.o. op scholen voor primair- en voortgezet onderwijs, BSO's, jeugdinstellingen en via zijn eigen dansschool CypherHQ: Willem (Willis) van Lieshout. Deze bevlogen Breakdancer in hart en nieren is sinds kort in Boxtel gevestigd en zijn missie is om ook in Boxtel zoveel mogelijk kinderen en jongeren te bereiken en te inspireren met zijn geliefde dansstijl. Verbindingen leggen - met zowel de kinderen, instellingen en andere culturele aanbieders - staat voor hem centraal. Wil jij weten wat Willem kan brengen op jouw school, opvang of jeugdinstelling? Neem contact op met CultuurBox.
 

In gesprek met Willem (Willis) van Lieshout

Waar kom je vandaan?:

Geboren en getogen en het rustige dorpje Den Dungen. Waar direct alle rust verdwenen was toen hij kon lopen. Elke dag was hij ergens buiten te vinden. In de speeltuin, het basketbal veldje en vooral in het skatepark waar hij zijn energy en adrenaline al op jonge leeftijd kwijt kon en al snel bekend stond als “De kleine jongen zonder angst”.

Hoe lang dans je al?:

Willis is voor het eerst in aanraking gekomen met dans op 12 jarige leeftijd via een workshopreeks georganiseerd door een jongerencentrum in Sint Michielsgestel. Na 5 lessen in verschillende HipHop stylen te hebben gevolgd wist hij meteen, hier wil ik meer mee doen. Vrij snel na de workshopreeks is hij op zoek gegaan naar danslessen en binnen no time zat hij 4 dagen per week op 4 locaties op les. Toen hij een aantal jaren later eindelijk in aanraking kwam met Breaking was de ECHTE liefde direct geboren. Binnen de 2 maanden heeft hij toen ook al zijn andere danslessen gestopt en 5 dagen per week zijn energie en passie gestopt in de breakdance lessen en trainingen.

Waar sta je om bekend?:

Willis staat bekend om zijn diep doorontwikkelde style, footworks and flows binnen breaking. Ook staat hij persoonlijk bekend als een positief en energievol persoon. Zijn energie start meteen vanaf het moment dat hij wakker is. Dat is ook de reden dat Willis dagelijks in de ochtend te vinden is in de studio om zijn trainingsuren te maken. Daarnaast is het zijn dadelijks doel de nieuwe generatie kennis te laten maken met het wereldje, en de normen en waarden binnen breakdance en de HipHop cultuur. Dit doet hij door actief bezig te zijn als docent, mede coach van de Cypherkids, jureren en organiseren van battles en het dagelijkst geven van breakdance lessen.

Hoe zien deze lessen eruit?:

In de lessen leer je de steps en de moves van alle elementen binnen breakdance. Van vele variaties in top rocks, go downs en footwork tot verschillende flows, freezes en powermoves. maar ook zeker het vertellen van een stukje geschiedenis van de HipHop cultuur, het respect hebben voor ieder ander, het ontwikkelen van creativiteit en werken aan zelfvertrouwen maken een groot deel uit van zijn lessen.

Je meest gave ervaringen?:

Het oprichten van ons HipHop bedrijf CypherHQ. jaren lang hebben we dit gezien als een droom die dus nu werkelijkheid is geworden. Ons dagelijks bezighouden met alles binnen dans en dit samen met je vrienden! Ook ervaringen zoals, het vele reizen en het zien van vele mooie plekken op de wereld door het beoefenen van je passie, zijn dingen om nooit meer te vergeten.