Molenwijkschool ervaart de kracht van theater met SNENS

24 maart 2022

Eind 2021 had SNENS een interessant gesprek met icc-er Anouk van Sambeek van Jenaplanschool Molenwijk in Boxtel. De Molenwijkschool werkt met thema's; Het schoolbrede thema 'Jezelf en de ander' wilden zij graag gebruiken om vanuit theater hun maandvieringen en presentaties op een hoger plan te tillen. Bovendien wilden de leerkrachten door middel van voorbeeldlessen en co-teaching op een procesgerichte manier zelf aan de slag met verschillende manieren van presenteren, om zo te ervaren dat er meer mogelijk is dan het geijkte toneelstukje of liedje.
 
Begin maart 2022 was het dan eindelijk zo ver en kon het traject van start! Tijdens voorbeeldlessen en reflectiegesprekken werden en worden de leerkrachten door theaterdocent en co-teacher Charissa van Rijswijk van SNENS uitgedaagd om een viering vanuit meerdere hoeken aan te vliegen, dan alleen vanuit tekst, spel of danspassen.

Naar verwachting wordt het traject voor de meivakantie afgerond. Charissa: “Ik vind het heel bijzonder en mooi om te zien dat de gretigheid naar het spelen en het enthousiasme in het onderzoek, volop aanwezig zijn bij de leerlingen EN de leerkrachten!