MuziTaal maakt cultuureducatie mogelijk voor alle kinderen

20 februari 2019

In de laatste week van de zomervakantie organiseerde Brede Scholen Boxtel samen met CultuurBox de MuziTaal week. Een week vol taal en muziek voor kinderen uit minder draagkrachtige gezinnen. De week was een creatieve reactie op de zomerschool, welke door tijdgebrek niet van de grond kon komen. CultuurBox biedt de kinderen nu een vervolg aan in een naschools traject. Ook is er plaats voor nieuwe kinderen.

Muziek maken, dansen of jezelf op een andere manier uitdrukken is erg belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Kinderen leren cognitieve vaardigheden aan zoals waarnemen, verbeelden en analyseren en werken aan de ontwikkeling van hun zelfbewustzijn. Daarnaast kan het een bijdrage leveren aan taalontwikkeling; zo kan dans bijvoorbeeld ingezet worden om het alfabet te leren, namelijk door met het lichaam letters te vormen.

Helaas kunnen niet alle ouders zich danslessen of muzieklessen voor hun kind veroorloven. Voor deze gezinnen is er MuziTaal. Vanuit de zogenaamde Klijnsma-gelden laat CultuurBox kinderen kennis maken met verschillende culturele workshops zoals zingen, break-dancen, samba-percussie, op P-bones spelen en theaterspel......dit zodat alle kinderen hun talenten ten volle tot uitdrukking kunnen laten komen. Vervolgens krijgen kinderen een mogelijkheid les te gaan nemen bij de diverse lokale aanbieders.

Wilt u meer informatie over MuziTaal voor uw kind? Neem dan contact op via info@cultuurbox.eu Neem ook eens een kijkje op het officiële door de gemeente ingestelde Muziekloket van CultuurBox voor financiële ondersteuning bij muziekles.