Nieuw aanbod Theaterjaar: De Doe-Mee workshop “Batti Und Helli, On The Road” van Dansgezelschap LaMelis

26 oktober 2021

Aanvullend op de Keuzegids voor basisscholen op het huidige Theaterjaar selecteerde CultuurBox: “Batti Und Helli, On The Road”
Een Doe-Mee dansworkshop behorend bij de Dansvoorstelling "En Het Grenzeloze Zwarte Sleutelgat, Puntje, Puntje, Puntje"
De film van de voorstelling kijk je ter voorbereiding in de klas. De dansers uit de voorstelling komen vervolgens bij jou in de klas!

Hier stellen zij zich voor...

Goeie Dag,

Wij zullen ons even voorstellen, wij zijn Batti Und Helli van Dansgezelschap LaMelis.
Misschien eerst even iets over LaMelis.

LaMelis is een modern, kleurrijk dansgezelschap met als drijvende kracht de eigenzinnige choreografe/danseres/docent Helma Melis (1973). Zij tekent voor zowel de choreografie als voor het ontwerp van het decor, de kostuums en de muziekkeuze. Dit ‘totaalpakketje’ is meteen het handelsmerk van de zeer oorspronkelijke fantasievolle voorstellingen voor jong en oud van LaMelis. In 2003 ontving zij de DANSprijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord Brabant. Uit het juryrapport: "De keuze was niet moeilijk, omdat een danskunstenaar er qua eigenzinnigheid met kop en schouders bovenuit steekt. Haar werk wordt gekenmerkt door vitaliteit en een uitgekiend gevoel voor esthetiek. LaMelis grossiert in producties (in totaal 100 verschillende voorstellingen) van grootschalig tot kortstondig, voor locatie, theater en festivals.

Inmiddels richt Helma Melis/LaMelis zich vooral op de kleinste onder ons.

Doormiddel van de kinder/familievoorstellingen van LaMelis maar ook door de interactieve tot de verbeelding sprekende DOE-MEE Workshop met het Illustere duo “Batti Und Helli, On The Road”.

Deze DOE-MEE dans/bewegingsworkshop “Batti Und Helli, On The Road”is geschikt voor groep 1,2,3,4.
Een dansworkshop, waarbij de kinderen actief deelnemen aan deze workshop.

Deze workshop wordt gegeven door de dansers/docenten Helma Melis (Helli)en Batja ten Kortenaar (Batti), Batti danst al voor 20 jaar bij LaMelis. Deze workshop vind 4 of 5 keer op 1 dag plaats op Uw locatie.

De workshop “Batti Und Helli, On The Road” is aan de hand van de dansvoorstelling "En Het Grenzeloze Zwarte Sleutelgat, Puntje, Puntje, Puntje". Alvorens de workshop plaats vind krijgt de klas/klassen een link van de verfilming van de voorstelling "En Het Grenzeloze Zwarte Sleutelgat, Puntje, Puntje, Puntje". En een Lesbrief van deze voorstelling met opdrachten voor het kijken van de film de dansworkshop en opdrachten voor daarna.

Batja en Helma gaan als de personages Batti Und Helli uit de voorstelling naar de scholen of locatie toe. En zijn dus ook herkenbaar voor de kinderen ook hebben zij decorstukken en attributen uit de voorstelling bij zich, zoals de trommels, een grote taart, de appel, de grote groene grasmat en niet te vergeten de slak.

In juni 2021 heeft deze workshop met veel plezier en succes kunnen spelen voor 23 keer in de verschillende basisscholen in Brabant. En werd met veel enthousiasme ontvangen! Ook dit seizoen en volgend seizoen komen Batti Und Helli met veel Plezier en Enthousiasme naar Uw locatie!

Een trailer van de voorstelling “En Het Grenzeloze Zwarte Sleutelgat, Puntje, Puntje, Puntje” bekijk je hieronder.

Dank voor Uw aandacht!

Warme Groet met een Zonnestraal en Sprankeling erbij, Batti Und Helli van LaMelis.