Nieuw: IDFA Vondelpark voor scholieren en studenten

8 november 2023

Bron: IDFA

Dit najaar opende IDFA de deuren van haar gloednieuwe documentairetheater in het Vondelpark. Fantastisch nieuws, want dankzij dit nieuwe, permanente thuis kunnen we scholieren en studenten het hele jaar door laten genieten en leren van film.

IDFA staat voor innovatie, inclusie en toegankelijkheid. Daarom zijn onze voorstellingen interactief, vernieuwend, geschikt voor een heleboel verschillende leerlingen en studenten én betaalbaar met CJP.

Tijdens de voorstellingen kunnen leerlingen en studenten in gesprek gaan met een filmmaker, de geschiedenis induiken of ontdekken waarom True Crime documentaires zo binge-worthy zijn. Alle programma's sluiten aan op verschillende eindtermen en kerndoelen van het primair en voortgezet onderwijs. Hierdoor zijn de voorstellingen niet alleen een leuke excursie, maar sluiten ze ook aan bij wat behandeld wordt in het klaslokaal.

Hieronder vind je een overzicht van de verschillende programma's die we vanaf heden aanbieden in IDFA Vondelpark. 

  • Filmanalyse: Shorts! (PO, VO, MBO). Een prikkelend, breed georiënteerd compilatieprogramma bestaande uit verschillende soorten korte films. Voor ieder wat wils! 
  • Feit of fictie? (VO, MBO). Samen met een filmmaker wordt onderzocht waar feiten eindigen en fictie begint in documentaires – wat niet zo simpel is als het lijkt. 
  • Echt gebeurd? (PO). Een uitdagend en innovatief programma voor ontluikende filmdetectives! Onderzoek samen met een documentairemaker vier elementen die filmmakers bewust gebruiken om hun boodschap vorm te geven.
  • De verhalen van mijn (groot)ouders (VO, MBO). Hoe werken de gevolgen van een oorlog door in verschillende generaties? We bespreken thema’s als identiteit, gedwongen migratie, archieven en artefacten. 
  • True Crime (VO, MBO). Spanning en sensatie in de filmzaal! Aan de hand van verschillende filmfragmenten onderzoeken we hoe filmmakers ervoor zorgen dat kijkers op het puntje van hun stoel zitten.  
  • Zorg & Welzijn special (MBO). Speciaal mbo-programma voor iedere Zorg en Welzijn student. Hoe schep je als (toekomstig) zorgprofessional een klimaat waarin nieuwkomers kunnen aarden en tot groei komen? 
  • Workshop: Filmverhaal (PO, VO). Spelen, ontdekken, leren en creëren! Interactieve en kunstzinnige workshop waarin leerlingen een kort verhaal verbeelden in stop-motion animatie. 

IDFA streeft ernaar om leerzaamheid en plezier samen te brengen op één gezellige en veilige plek. Dit doen we samen met ons team van professionele moderatoren, de leerlingen en studenten, en hun docenten. Twijfel dus vooral geen moment om vrijblijvend een vraag te stellen of een aanvraag te doen bij Eline Hulspas op het volgende mailadres: elinehulspas@idfa.nl. 

We hopen jullie binnenkort te zien in IDFA Vondelpark!

  

Hartelijke groeten,
Team educatie IDFA