Nieuws voor makers: Hoe vraag je een Perspectiefbudget aan?

14 september 2021

Ben je een maker, oftewel, een professionele uitvoerder van kunst en cultuur, of een collectief van makers? Of ben je een amateurvereniging of -stichting die samenwerkt met een professionele maker? Dan kun je vanaf 20 september een plan indienen om aanspraak te maken op het Perspectiefbudget

Met het Perspectiefbudget beoogt Provincie Noord-Brabant een eenmalige financiële impuls te geven aan kleine ondernemers in de culturele sector, zodat zij weer aanbod kunnen ontwikkelen. Jouw plan voor nieuw aanbod kan allerlei vormen aannemen, zoals een voorstelling, (korte) film, concert, expositie, publicatie, podcast, of ontwerp.

Een aanvraag kun je indienen via ons online aanvraagsysteem, waarvoor je nu al een account aan kunt maken. Aanvragen worden op volgorde van binnenkomst behandeld en zolang het budget hiertoe voorziet. Wacht dus niet te lang met indienen. Je kunt een plan indienen tot uiterlijk 15 oktober om 18:00 uur. 

De aanvraag bestaat uit een beknopt plan (max. 1000 worden) en een begroting voor je project, plus enkele andere benodigde documenten. Het is daarmee een eenvoudige aanvraag, maar zorg wel dat je de informatie over de voorwaarden en benodigdheden goed doorneemt zodat je aanvraag aan de voorwaarden voldoet en compleet is. Wordt je aanvraag afgewezen, dan is het mogelijk een aangepaste aanvraag opnieuw in te dienen. Deze wordt dan behandeld op basis van de nieuwe datum van binnenkomst.

Bekijk de voorwaarden voor een aanvraag Perspectiefbudget