Nieuwsgierig naar het project over de Sint-Petrusbasiliek?

12 juni 2018

De scholen in Boxtel zijn erg nieuwsgierig naar het nieuwe educatief erfgoedproject over de Sint-Petrus basiliek. Scholen kunnen in schooljaar 2018-2019 met het project aan de slag!

De bouwgeschiedenis van de Sint Petrusbasiliek wordt gevisualiseerd met een prachtige film. Bij de film komen onderzoeksopdrachten voor leerlingen. Op actieve wijze gaan leerlingen aan de slag met een onderdeel van de bouwgeschiedenis. Zo leren ze de waarde van dit betekenisvolle monument voor Boxtel steeds beter kennen.

Hoe komt de haan toch op die toren?

Welke vakmensen zijn nodig voor het bouwen van een basiliek?

Hoe verbind je twee stukken hout zonder spijkers, schroeven of lijm?

Welk verhaal vertelt het carillon?

Zomaar wat vragen die kunnen leiden tot inspirerende onderzoeksopdrachten.

Het maken van deze opdrachten hebben ICC-ers, leerkrachten van de groepen 7-8( BO) docenten van de onderbouw van het VO, MuBo, Erfgoed Brabant, Bibliotheek de Meierij, CultuurBox, werkgroep van het project en docenten van het Sint-Lucas met elkaar gedaan om kennis te maken met dit project maar ook om samen te ervaren wat het project met jou als persoon doet.

De workshop/instructiebijeenkomst werd verzorgd door Zeeman & de Regt Onderwijskundigen en zij hebben voor dit project een format ontwikkeld. Eenvoudig en stap voor stap creëer je samen met de kinderen in je groep passende opdrachten bij het verhaal van de film.

Je kiest zelf een geschikt en interessant onderwerp en stemt de opdracht af op het gewenste niveau van je leerlingen.

Wil je meer weten over de inhoud? Kijk dan eensop https://heemkundeboxtel.nl/onderwijs/petrusbasiliek-2/ Daar staat het lesmateriaal en de film voor jullie klaar.

Voor wie?

Groep 7-8 van het PO en groep 1-2 van het VO

Wil je aan de slag met het project?

Neem even contact op met CultuurBox. Wij brengen je graag in contact met de werkgroep om met hun verdere afspraken te maken.