"Oma en de Reismachine" van Grote Broer Kunsteducatie bij bs de Beemden

29 juni 2022

Oma en de Reismachine is een dagproject van Grote Broer voor het basisonderwijs waarbij kinderen in aanraking komen met theater! Kinderen krijgen theaterworkshops en studeren een act in. Samen met Opa en Fanja met haar tijdmachine beleven de kinderen avonturen die worden getoond tijdens de voorstelling aan het eind van de middag. 

Op dinsdag 27 juni kwam Grote Broer met deze Reismachine naar bassisschool de Beemden  in Boxtel. Het werd een feestje voor alle kinderen! Het was een leuke en intensieve dag. Mooie samenwerking en ook diverse taalklaskinderen konden meedoen.

In de ochtend kregen alle kinderen van groep 1 t/m 8 een workshop van drie kwartier.

Het resultaat van die workshop werd 's middags gepresenteerd in de gymzaal, waar ook ouders voor waren uitgenodigd.

De verhaallijn van "Oma en de reismachine" was als volgt:

Oma is een oude vrouw, maar nog behoorlijk fit voor haar leeftijd. Ze loopt met een rollator, maar op momenten kan ze bijvoorbeeld een kort sprintje trekken met haar rollator of draait hij door tijdens de veiligheidsprocedure. Ze is een lieve oma voor de kleinkinderen. Ze is steeds weer erg blij als ze hen ziet. Fanja Fantasie is een druk en een beetje een onnozele persoon. Ze heeft een eigen reisbureau waar overenthousiast over is en constant reclame voor maakt. Ze vindt oma een hele wijze vrouw. Fanja is een beetje gek en doet de veiligheidsprocedure steeds heel overdreven.Oma heeft veel kleinkinderen over hele wereld en ze wil graag een keer bij ze op bezoek. Fanja Fantasie neemt oma met haar speciale reismachine mee op een bijzondere reis langs al haar kleinkinderen.Oma is o.a. in Frankrijk geweest bij de mimespelers en de Franse bakkers, in Groenland, in Amerika bij de indianen, in Kenia op safari en in Italië was ze bij een maffiagevecht.De kinderen en leerkrachten hebben genoten van deze dag!

Meer weten over Grote Broer? Klik dan hier