Open het gesprek over Oekraïne d.m.v. Filmeducatie

7 maart 2022

Bron: Netwerk Filmeducatie  Foto: Pixabay

In veel schoolklassen wordt de oorlog in Oekraïne besproken. Het nieuws, krantenfoto’s en beelden op internet dragen bij aan de beeldvorming van dit conflict en het beter begrijpen van de (historische) context. Ook films en documentaires helpen de situatie te duiden, het gesprek te starten, en ruimte te geven aan gevoelens, zorgen en meningen.

Netwerk Filmeducatie tipt de lesbrief van Terinfo en geeft vier filmtips die voor leraren of (oudere) leerlingen de moeite waard te zijn. De verschillende films zijn via een vod platform te zien (gratis via IDFA, betaald via Picl/Netflix) of in een filmtheater in het land.

Lesbrief Terinfo
Utrecht University heeft samen met de website TerInfo een lesbrief opgesteld voor leraren in het po, vo en mbo, over manieren om de oorlog in de klas te bespreken. Deze lesbrief helpt docenten niet alleen met praktische handvatten, maar bevat ook historische achtergrondinformatie over de relatie tussen Oekraïne en Rusland, en over hoe de spanningen tussen de landen de afgelopen jaren opliepen.

GA NAAR DE WEBSITE