Open samen de Kinderboekenweek!

9 september 2020

Dit jaar wordt de Kinderboekenweek voor het eerst met alle scholen tegelijkertijd geopend. Op 30 september vanaf 10.00 uur kun je met de hele klas de feestelijke opening live volgen op www.kinderboekenweek.nl of via het evenement op Facebook Het is een programma dat je niet wilt missen!

Speciaal voor alle kinderen in Nederland treedt Kinderen voor Kinderen op met het Kinderboekenweeklied. Dansen en zingen jullie mee op 30 september? Het programma duurt van 10.00 uur tot ongeveer 10.40 uur.

Naast het optreden van Kinderen voor Kinderen zie je Arend van Dam en Mylo Freeman, de makers van het kinderboekenweekgeschenk en het Prentenboek van de Kinderboekenweek, én de winnaars van de Gouden Griffel en het Gouden Penseel. Ook Gary Northfield, de schrijver en tekenaar van de boeken over Julius Zebra, komt speciaal voor de Kinderboekenweek naar ILFU in Nederland en wordt tijdens de opening geïnterviewd.

Laat weten dat je meekijkt!
De Kinderboekenweek ziet heel graag alle mooie kostuums en de mooist versierde klassen. Deel daarom een foto van jouw klas via @Kinderboekenweek of mail ons via: kinderboekenweek@cpnb.nl

Lekker aan de slag met online lesmateriaal
Heb jij het officiële lespakket van de Kinderboekenweek besteld?
Dan is er goed nieuws! Het aanvullende materiaal staat nu op de website. Log in met de registratiecode. Deze is te vinden op de lesmap.

Download de tijdlijn
De Kinderboekenweek gaat dit jaar over geschiedenis. In deze tijdlijn (zie pdf onder hetyoutube filmpje!) graaf je steeds dieper in het verleden van Nederland en ontdek je de mooiste boeken over vroeger. De boeken in deze tijlijn gaan bijna allemaal over de Nederlandse geschiedenis. Niet alle boeken zijn nog te koop, maar wel altijd te leen in de bibliotheek of als e-book verkrijgbaar.