Oproep voor verenigingen: Doe mee met het Nationaal Verenigings Onderzoek

26 oktober 2020

Beste collega's uit de verenigingswereld,

Graag brengen wij het Nationaal Verenigings Onderzoek (NVO) onder de aandacht: een nieuw initiatief dat tot doel heeft verenigingen te helpen. Door het gezamenlijk delen van kennis, inzichten en ideeen kunnen we elkaar helpen aan nuttige kennis over en voor verenigingen. Als eerste stap willen we jullie vragen deel te nemen aan dit onderzoek.

Het NVO wil alle soorten verenigingen in Nederland in kaart brengen: beroeps-, branche- en vrijwilligersverenigingen. Met de resultaten kunnen deelnemende verenigingen zoals die van jullie hun voordeel doen, zoals: Hoe kunnen we de binding met de leden versterken? Hoe gaan anderen om met ledengroei of -daling? Hoe gemakkelijk of moeilijk vinden andere verenigingen bestuursleden? Hoe ziet mijn vereniging eruit in vergelijking met andere verenigingen? Zijn er andere financieringsmodellen mogelijk? Enz. enz. Als jullie ook meedoen gaan we samen succesvol zijn. Dan helpen we elkaar als verenigingen verder en wordt het ook gemakkelijker het belang en de meerwaarde van de vereniging duidelijk te maken aan anderen.

MEEDOEN KAN VIA: htto://www.nvo38.onclerzoek.nl

Praktisch: jullie krijgen uiteraard de resultaten toegezonden. Tijdens de Week van de Vereniging op 20 november worden de resultaten gepresenteerd en is er volop ruimte om te discussieren met collega verenigingen. De vragenlijst is opgesteld via co-creatie tussen specialisten uit de verenigingswereld, wetenschappers en verenigingsprofessionals. Namens DNA (De Nederlandse Associatie), IVBB (Instituut voor Verenigingen, Branches en Beroepen) en de andere initiatiefnemers uit de verenigingswereld. Bij het opstellen van deze eerste vragenlijst hebben wij ons steeds meer gerealiseerd hoe rijk en divers de verenigingswereld is en hoeveel typen er zijn. In samenwerking met een aantal verenigingen hebben wij daarom gekeken welke vraag- en antwoordteksten het beste passen, zonder de vragenlijst te lang te maken.

Als jullie tips hebben voor het onderzoek van volgend jaar, dan kun je dat aan het einde van de vragenlijst aangeven. Alvast zeer bedankt!

Meer informatie over het nieuwe initiatief is te vinden op www.nationaalverenigingsonderzoek.nl

Met vriendelijke groet, Namens DNA en IVBB
Annemiek Wissink Peter Noordhoek

Om zorgvuldigheid te goranderen, wordt het NVO uitgevoerd door onderzoeksbureau Panteia in Zoetermeer, dat is gehouden aan alle strikte elsen op het gebied van privacy. Mochten er vragen zijn over de vragenlijst ofproblemen met inloggen, neemt dan contact op met de helpdesk via NVO^onderzoek.nl