Poëzieweek in de Klas - 30 jan tm 5 febr 2020

4 december 2019

BRON: www.poezieweek.com

Doe mee! Er is altijd tijd voor een gedicht

Hoe lang duurt het voorlezen van een gedicht. Een minuut? Die kunt u makkelijk missen. Elke dag. En in die minuut brengt u de klas aan het lachen, troost u de kinderen, leert u ze spelen met taal of geeft u ze nieuwe inzichten. En in alle gevallen verrijkt u hun leven.

Van 30 januari t/m 5 februari 2020 draait de Poëzieweek rond het motto De toekomst is nu!
 

Download de Poëzielessen
Iedereen Leest en Stichting Lezen hebben voor de Poëzieweek 2020 opnieuw lessen ontwikkeld voor het primair en secundair onderwijs. Met deze lessen kunt u makkelijk met de leerlingen aan de slag met gedichten.

De lessen zijn gratis te downloaden.. Per bundel zijn er 5 lestips, hieronder vindt u een overzicht van de onderwerpen en activiteiten die aan bod komen.

Boek een dichter tegen speciaal tarief
Poëzie komt tot leven als ze wordt voorgedragen. Klank en ritme nemen je mee. Met de actie Boek een dichter kunt u van 1 januari t/m 5 februari 2020 tegen een aantrekkelijk, gereduceerd tarief een of meer dichters uitnodigen. Zie als voorbeeld het filmpje hieronder van de Sint Petrusschool in Boxtel.

Poëzie Tiplijst door Hans & Monique Hagen
We willen ouders en leerkrachten helpen bij het vinden van mooie poëzie. Daarom hebben kinderboekenambassadeurs Hans & Monique Hagen een Tiplijst met 70 titels samengesteld: dichtbundels, bloemlezingen en een paar vertalingen.

Download de Poëzie Tiplijst op de website van de Poëzieweek