Proef, beleef, voel en vertrouw! met Marc van Creij Muziektheater

3 juni 2020

Het lokale Kunstmenu staat komend schooljaar 2020-2021 in het teken van: Theater!
De ICC'ers (Interne Cultuurcoordinatoren) van de verschillende basisscholen stellen binnen deze discpline gezamenlijk een educatief programma samen - aan de hand van de eigen wensen en onderwijsprogramma's. CultuurBox bemiddelt, adviseert en ondersteunt de scholen en put hierbij uit haar contacten met lokale culturele aanbieders. In dit item maak je kennis met zo'n aanbieder: Marc van Creij.

Marc leerde zijn passie voor muziek en theater al op jonge leeftijd kennen. Hij volgde zijn studie aan het Koninklijk Conservatorium Brussel in de richting Musicaltheater. Na een jaar stapte hij over naar Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg in de richting Muziektheater, waar hij erachter kwam dat zijn kracht meer ligt in het doceren.

Marc geeft privé zang- en theaterlessen en auditietrainingen in zijn muziekpraktijk aan huis en verzorgt uiteenlopende muziek- en theaterworkshops op scholen, voor bedrijven en gezelschappen. Hij is als regisseur verbonden aan Theatergroep ‘De Feeks’ & Theatergroep ‘Op Recept beide uit ’s-Hertogenbosch en als dirigent & arrangeur verbonden aan Popkoor ‘NoNonsense’ uit Schijndel.

Sinds 2017 verleent Marc o.a. als regisseur en stage-manager zijn medewerking aan ‘LAMARZIENDAN’, het rondreizende podium van ’s-Hertogenbosch met optredens in alle soorten en maten.

Verder is hij als theater- en muziekdocent verbonden aan Babel Den Bosch, Kunsten Centrum Waalwijk, Het Pieck in Drunen.

Marc is altijd blijven acteren. Sinds 2017 speelt hij, gedurende het najaar twee keer per week de mysterieuze stadsgids van Ghost Tours Den Bosch, de spannendste stadswandeling van ’s-Hertogenbosch, waarin hij gedurende die wandeling door het centrum, waargebeurde spookverhalen vertelt.

In 2018 richtte hij Muziektheater Spetter op in ’s-Hertogenbosch, waar hij o.a. als artistiek leider het creatieve beleid bepaalt, maar ook op wekelijkse basis werkzaam is op de theatervloer, als regisseur en vocal coach en producties maakt met kinderen, jongeren en volwassenen.

Daarnaast werkt hij voor uiteenlopende en bijzondere projecten door heel Nederland.
Ga voor meer informatie naar: www.marcvancreijmuziektheater.nl

De zoektocht naar ‘de theatermaker’ staat centraal in de creatieve lessen, workshops of bijscholingen van Marc van Creij. Lees meer op de Aanbodpagina van CultuurBox!