Reis mee met verhalen! Gratis kinderboekenweekproject

20 augustus 2019

Graag nodigt de Stichting Schoolverteller u uit om mee te doen met haar eerste landelijke project: 'Reis mee met verhalen'.
Het project sluit aan bij ‘Reis mee!’, het thema van de Kinderboekenweek 2019.

Tijdens het project 'Reis mee met verhalen' maken kinderen van de groepen 1 t/m 8 een sfeervol tafereel dat de inspiratie vormt voor een verteld verhaal.

Na aanmelding bij de Stichting Schoolverteller ontvangt u een lesbrief, én maakt u dankzij een Europese subsidie kans op een bezoek van een verteller op uw school.
De verteller zal een workshop vol taal en verhalen geven waarbij kinderen kennis maken met het plezier van het vertellen van verhalen.

Het project bestaat uit de volgende stappen:

Vooraf

  • vraag de kinderen een klein voorwerp mee te nemen naar school. Kinderen kunnen bijvoorbeeld een schelpje, een kettinkje, een flesje of een muntje meenemen.

Het project:

  • op school zoeken naar materialen die kunnen helpen bij het maken van de taferelen (30 minuten)
  • creeren van de taferelen (60 minuten)
  • verhaalkaarten maken door de taferelen te tekenen of te fotograferen (60 minuten)
  • verhaalkaarten mailen naar info@schoolverteller.nl
  • verhalen bedenken, vertellen, tekenen en/of schrijven bij de gemaakte taferelen. In de lesbrief vindt u instructie hoe u dit kunt doen. (60-90 minuten)
  • de mooiste inzendingen maken kans op begeleiding door een Schoolverteller bij het verzinnen en vertellen van verhalen op school.

Tarief
De kosten voor deelname aan dit project zijn gratis, u ontvangt de gratis lesbrief als u een mail stuurt naar info@schoolverteller.nl.

Als u interesse heeft in hulp bij de uitvoering nemen we graag contact met u op!

Aanmelden
Binnen uw regio is Reinou Vogel uw Schoolverteller.
U kunt Reinou bereiken via reinou@schoolverteller.nl, of via 06 15967122

Over Stichting Schoolverteller
De Stichting Schoolverteller is vlak voor de zomervakantie opgericht en wil met dit project landelijke bekendheid geven aan haar doelstellingen.

Stichting Schoolverteller streeft ernaar dat kinderen luisteren naar verhalen, en ze ook zelf gaan vertellen. De Stichting Schoolverteller selecteerde hiervoor verhalenvertellers die het onderwijs van binnenuit kennen en daarmee goed in staat zijn aan te sluiten op de lesstof van de kinderen en de kerndoelen van het onderwijs. Meer informatie over de stichting en haar doelstellingen kunt u vinden op www.schoolverteller.nl