Rockband Hippe gasten 'on tour' opent schooljaar 2022-2023

4 juli 2022

GA NAAR HET FOTOALBUM VAN DE SCHOLEN TOUR

Een rockband op je school, hoe cool is dat!!
Op 5, 6, 7, 12 en 14 september maakten de scholen in Boxtel en omstreken een spetterende aftrap van het nieuwe schooljaar mee!
Rockband Hippe gasten tourde met haar nieuwe mobiele podium - een super vette verbouwde Amerikaanse schoolbus - langs alle dertien schoolpleinen en dat werd één groot rock 'n rollend feest!! Dansers Lotte Timmermans en Ranil van Peperstraten werkten in deze Boxtelse 'Hippe gasten on tour' samen met de band en zorgden voor de meest toffe dansmoves! 


Hippe gasten - de rockband voor kinderen en hun ouders - speelt al heel wat jaartjes samen en is inmiddels tot in China populair. Alle bandleden komen uit Noord-Brabant en Gelderland - lokale helden dus! - en het maakt CultuurBox extra trots dat Boxtel de primeur had van deze Rock 'n roll tour op wielen.
Met meeslepende nummers als Tonnie van Tegenover en Zonnebril van gucci stonden kinderen van álle groepen en leerniveaus al snel samen te springen en uit hun dak te gaan. En ook leerkrachten en directeuren werden meegesleurd in het enthousiasme van de gasten op het podium. Er werd geheadbangd, gestagedived, er werd een muzikale leerkracht het podium opgetrokken en natuurlijk werd er heel veel meegezongen en gedanst. In zonneschijn of stromende regen... iedere show werd een daverend succes. CultuurBox lust hier wel meer van!

De koning van de dansvloer
Het nummer 'De koning van de dansvloer' is in deze Boxtelse 'Hippe gasten on tour' extra speciaal. Het is hét openingslied van het nieuwe Lokale Kunstmenu dat in schooljaar 2022-2023 in het teken staat van Dans en Literatuureducatie. De choreografie (door Lotte Timmermans en Ranil van Peperstarten) op dit heerlijke nummer is als Dans Tutorial terug te vinden op het YouTube Kanaal van CultuurBox.

De rest van dit schooljaar gaan alle groepen van de dertien aangesloten scholen indrukwekkende dansvoorstellingen zien én uiteenlopende workshops en scholingen volgen op het gebied van literatuureducatie en dans. Wil je op de hoogte blijven van al deze activiteiten? Houd dan onze website en social media in de gaten!

foto Hippe gasten: Ariane van Ginneke