Schrijf je ook weer in voor "Museumschatjes 2022-2023?''

19 april 2022

Wat is Museumschatjes?

Gratis met uw klas naar een museum? Dat kan met het erfgoedproject Museumschatjes! Dit jaar organiseert Erfgoed Brabant Museumschatjes alweer voor de 17 e keer. Museumschatjes brengt kinderen uit groep 5 t/m 8 in aanraking met (museaal) erfgoed in hun omgeving.

Uit welke onderdelen bestaat Museumschatjes?

1. Kant-en-klaar lesmateriaal voor in de klas en in het museum, op twee niveaus (groep 5/6 en groep 7/8). Hiermee kunt u het thema erfgoed introduceren en worden de leerlingen voorbereid op het bezoek aan het museum.

  • Al het lesmateriaal (5/6 en 7/8) en de docentenhandleiding zijn gebundeld in één (A4) boekje;
  • U ontvangt één exemplaar van het lesmateriaal per groep en kunt de werkbladen voor de leerlingen zelf te kopiëren;
  • De toegangsbon vindt u op de achterkant van het boekje.

2. Een gratis bezoek aan één van de deelnemende musea in Brabant.

3. Een verwerkende les in de klas, met diverse extra lessuggesties.

Gratis op museumbezoek

Deelname aan Museumschatjes is voor leerlingen en leerkrachten geheel gratis. Deelname omvat het lesmateriaal en de toegang tot het museum. Begeleidende ouders krijgen de toegang niet vergoed. U dient over de toegangsprijs voor begeleidende ouders vooraf afspraken te maken met het museum. Eventuele vervoerskosten van en naar het museum zijn ook voor eigen rekening.

Museumschatjes het gehele schooljaar 2022 – 2023!

In deze periode is het mogelijk om gratis met uw klas naar een deelnemend museum in de buurt te gaan.

Aanmelden

Aanmelden voor Museumschatjes is uitsluitend digitaal mogelijk. Op www.erfgoedbrabantacademie.nl/museumschatjes kunt u vanaf 10 mei tot 8 juli, of zolang de voorraad strekt, het digitale aanmeldingsformulier (1 formulier per groep) invullen. U kunt op het aanmeldingsformulier een schatting maken van het aantal leerlingen dat u volgend schooljaar in de klas zult hebben, met een maximum van 34 leerlingen per groep.

Deelname beperkt mogelijk

Deelname aan het project is beperkt mogelijk en geschiedt op volgorde van binnenkomst. Dit jaar is er plek voor maximaal 50.000 leerlingen. Let op: vorig jaar was het project in een paar dagen vol. Wees er dus snel bij!

Deelnemende musea en toezending lesmateriaal

Vanaf 5 september vindt u op www.erfgoedbrabantacademie.nl/museumschatjes een lijst van deelnemende musea. U kunt zelf een afspraak maken met een deelnemend museum naar keuze. Voor overige informatie kunt u ook op onze website terecht. Het lesmateriaal, inclusief de bon voor het gratis museumbezoek, wordt aan het begin van het nieuwe schooljaar 2022 - 2023 verstuurd. Toegang is alleen gratis op vertoon van de originele bon uit het lesboekje. Kopieën worden niet geaccepteerd.

Museumschatjes wordt gefinancierd door de provincie Noord-Brabant