SO en het Rijksmuseum

19 oktober 2020

Iedereen is welkom in het Rijksmuseum, ook het speciaal onderwijs. Kijk hieronder voor ons uitgebreide schoolprogramma en algemene informatie rondom uw bezoek.

Voor wie?
Het Rijksmuseum biedt schoolprogramma’s voor:
speciaal basisonderwijs
speciaal onderwijs (cluster 1 t/m 4)
praktijkonderwijs
voortgezet speciaal onderwijs (cluster 1 t/m 4)

Wat is er extra?
De rondleiders zijn speciaal getraind om leerlingen uit bovenstaande doelgroep op een prettige manier te begeleiden. De groepen worden klein gehouden, om zo voor meer rust en (individuele) aandacht te zorgen en daarmee de kwaliteit van het bezoek te verhogen.

U krijgt niet 1, maar 2 rondleiders per groep van max. 15 leerlingen. Het Rijksmuseum verdubbelt het aantal rondleiders, die extra rondleiders worden dus niet in rekening gebracht. Zo zijn de groepjes niet groter dan max. 8 leerlingen.

Van u wordt verwacht dat u min. 2 begeleiders per groep van max. 15 leerlingen vanuit school meeneemt. Meer begeleiding is echter, graag in overleg, altijd mogelijk.

Aanbod
In principe worden dezelfde begeleide programma’s aangeboden als voor regulier primair en voortgezet onderwijs. Deze rondleidingen zijn dusdanig van opzet dat zij goed op maat gemaakt kunnen worden en er kan worden ingespeeld op behoeften van de leerlingen. Kijkt u vooral zelf even welk programma u geschikt vindt voor uw leerlingen.

Soms is er echter nog iets meer nodig om het bezoek zo goed mogelijk af te stemmen op de specifieke behoeften uw leerlingen. In overleg is veel mogelijk, neemt u vooral contact op om eventuele vragen, wensen en ideeën met ons te bespreken.

Neem contact op met Michelle Heemeijer om uw bezoek verder af te stemmen: m.heemeijer@rijksmuseum.nl