Start inschrijving Museumschatjes voor basisonderwijs

24 april 2023

Bron: erfgoedbrabantacademy.nl

Museumschatjes 2023-2024 zit vol - u kunt niet meer inschrijven

Op dinsdagochtend 9 mei gaat de inschrijving voor Museumschatjes schooljaar 2023 – 2024 open. Alle Brabantse basisscholen kunnen hun groepen 5 t/m 8 via de website aanmelden. Wees er snel bij, want op = op! Binnenkort ontvangen alle scholen een brief waarin alle informatie nog eens staat opgesomd.

Over Museumschatjes

Noord-Brabant is rijk aan musea met de meest uiteenlopende collecties. Wat al deze musea gemeen hebben, is dat zij een schatkamer zijn van voorwerpen die om de een of andere reden de moeite van het bewaren waard zijn. Maar wat is waarde eigenlijk? Daarover gaat het project Museumschatjes.

Voor het bezoek aan het museum worden de leerlingen eerst aan het denken gezet over de vraag wat een voorwerp eigenlijk waardevol maakt. Een voorwerp is niet alleen waardevol omdat het letterlijk veel geld waard is, maar ook omdat het bijvoorbeeld heel zeldzaam is, of omdat er een bijzonder verhaal bij hoort.

Na deze inleidende les volgt het museumbezoek. Aan de hand van een gerichte opdracht gaan de leerlingen in groepjes op zoek naar een voorwerp dat een bepaalde waarde vertegenwoordigt. Na afloop van het project Museumschatjes zullen leerlingen op een andere manier naar oude voorwerpen (erfgoed) kijken. MEER INFORMATIE EN INSCHRIJVEN