Tentoonstelling MUBO viert jong talent! - 20 april tm 30 juni 2024

17 april 2024

13 basisscholen maken kunstwerken o.l.v. professionele kunstenaars

Van 20 april tot en met 30 juni 2024 is in Museum Boxtel de expositie ‘MUBO viert jong talent’ te zien. Een zeer gevarieerde expositie met 28 kunstwerken van leerlingen van 13 Boxtelse basisscholen, die zij hebben gemaakt onder begeleiding van professionele kunstenaars. De expositie is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met CultuurBox in het kader van het 10-jarig jubileum van MUBO. Kortom, qua inhoud en presentatie een niet te missen expositie voor jong en oud en de moeite van een bezoek beslist waard.

CultuurBox verzorgt voor de scholen in Boxtel de invulling van het Lokaal Kunstmenu 2023-2024. Een onderdeel van dit Lokaal Kunstmenu is om alle scholen in Boxtel te betrekken bij het maken van een of meerdere kunstwerken voor een expositie in Museum Boxtel. De expositie heeft als titel ‘MUBO viert jong talent’ en is daarmee een van de 54 activiteiten van het evenement ‘Samen op Stap in Cultureel Boxtel, dat MUBO heeft georganiseerd ter gelegenheid van haar 10-jarig jubileum.

Uiteindelijk hebben de 13 basisscholen in Boxtel 28 kunstwerken gemaakt onder begeleiding van een professionele kunstenaars. De meewerkende kunstenaars zijn Nikky Bergmans (Sint Theresiaschool), Cindy de Graaff (Sint Petrusschool)), Janne Pisters (De Spelelier), Alex van der Heijden (Prinses Amaliaschool en De Hobbendonken), Marjolein Koot (De Vorsenpoel), Mariёlle Lapidaire (Willibrordusschool), Lonneke de Wit (Angelaschool), Irma Bulkens (Vada-college en HUB), Carola Mokveld (De Beemden), Liselotte de Groot (De Oversteek), Karlien Hamilton (De Beemden), Wouter van Niel (De Beemden), Grote Broer Kunsteducatie (SBO De Maremak, Marc de laat (Vada-college), Eva de Man (De Oversteek), Joep van Gassel (De Oversteek). Het zijn stuk voor stuk prachtige kunstwerken geworden in diverse kunstvormen zoals textielcollages, graffiti, mozaïek, schilderkunst, stopmotion, sculpturen, ruimtelijk werk, dichtkunst en poëzie. Ook de namen van de werken spreken tot de verbeelding zoals plastic soep, participatie boom, 14 meter gedicht, experimentele keuken, knuffelpaal, wereldhelden, vreemde vogels, fiets van de toekomst, enz.

Familietentoonstelling
De tentoonstelling MUBO viert jonog talent! is een speelse tentoonstelling voor jong en oud. CultuurBox heeft een catalogus ontwikkeld met KIJK- en DOE opdrachten voor de aanwezige kinderen, ouders, opa's en oma's. Zo wordt uw bezoek gegarandeerd een inspirerend uitje!

Tijdens de looptijd van de expositie kan de bezoeker ook kennismaken Rick Terwindt. Hij is een Nederlandse dichter en spoken word-artiest, geboren en opgegroeid in Vorstenbosch en afgestudeerd aan de Schrijvers Academie te Antwerpen. Op 28 april en 26 mei is Rick Terwindt van 14.00 tot 16.00 uur aanwezig om met jong en oud op een interactieve manier aan de slag te gaan met poëzie. Hij nodigt bezoekers uit om een kunstwerk uit de expositie te kiezen om het vervolgens met de pen proberen te vangen. Ze gaan alleen of in groepen van twee (jong en oud) inzoomen op het kunstwerk en schrijven op wat ze zien en ervaren. De gedichten zullen vervolgens in voordracht worden gedeeld. 

De entreeprijs van de expositie is voor volwassenen € 5,00 (gratis met museumkaart) en voor kinderen van 12 jaar en ouder € 2,00. Voor kinderen tot 12 jaar is de toegang gratis, mits onder begeleiding van een volwassene. MUBO is geopend op zaterdag en zondag van 13-17 uur.
Het onderwijs bezoekt de tentoonstelling op afspraak op doordeweekse dagen. Heeft jouw groep nog geen plekje gereserveerd? Neem dan snel contact op met Eefje van Boxtel van CultuurBox via eefje@cultuurbox.eu (het rooster is zo goed als VOL!)

Beeld: Illustratie door Roos Poiters en Inge van Gorp (winnaars Poster Ontwerpwedstrijd)
Bron: muboboxtel.nl

Voor de pers
Deze tentoonstelling is tot stand gekomen in nauwe samenwerking tussen CultuurBox, het onderwijs en MUBO.
Wilt u meer weten over de organisatie van dit mooie project? Neemt u dan contact op met CultuurBox.