Terug van weggeweest: Boxtelse Jip van Krieken komt met djproducer.school naar Boxtel

29 april 2020

Helemaal weggeweest is Jip van Krieken niet, gezien hij jaarlijks de organisatie verzorgt van Beach Break Boxtel; een sport- en muziekevenement aan recreatieplas de Langspier. Maar binnenkort vestigt hij zich met djproducer.school in zijn nieuwe studio aan de Havervelden 2. Van waaruit hij ook djlessen voor het onderwijs aan zal gaan bieden. Via CultuurBox stelt Jip zich alvast graag aan je voor!

Ik ben Jip van Krieken en al vanaf mijn peutertijd met muziek in de weer! Op de eerste schoolfuiven kwam ik er al snel achter dat de muziek toch wel een belangrijk item was. En als deze dus niet in orde was dan was het feestje ook meteen niet geslaagd. In groep 8 besloot ik daarom met 2 vrienden een drive-in-show te beginnen. Al snel was er een gigantische hobby geboren en heel veel feestjes later denk ik nog steeds dat dit een van de beste acties in mijn leven is geweest.

Inmiddels 23 jaar later ben ik nog steeds dj en treedt de drive-in-show ook nog op. Sterker nog, sinds april 2019 heb ik er fulltime mijn beroep van mogen maken. 

djproducer.school was een concept van Press Play, onder andere een bekend van Kidz-DJ, naar bed met Bach en de vele Sinterklaasshows, en kwam op mijn pad. Na 12 jaar in de internationale wereld van special effects voor evenementen te hebben gewerkt kreeg ik de kans om voor mezelf aan de slag te gaan en djproducer.school over te nemen.

djproducer.school heeft een team van ongeveer 20 dj's welke door heel Nederland muziekworkshops geven voor kinderen, jongeren en volwassenen. Van te gekke introductielessen tot aan volledige schoolprogramma's. DJ's zijn de popidolen van tegenwoordig en zeker in Nederland hebben we er heel veel toppers van rondlopen. Sam Feldt is natuurlijk een mooi voorbeeld welke uit ons eigen dorp komt. 

De muziek die de dj's draaien wordt gemaakt door producers, ook daar hebben we een te gekke workshop voor ontwikkeld. We leren de deelnemers de basis van het maken van een eigen track en laten ieders creativiteit even de vrije loop!

Het mooie aan onze muziekworkshops is dat we niet alleen met de techniek bezig zijn. We maken er juist een show van! Bij iedere les zetten we de klas helemaal op z'n kop. En het leuke aan deze activiteiten is dat ze door iedereen worden gewaardeerd. Jongens, meisjes interesse in dj's of niet. Er zit altijd wel een onderdeel bij die iemand aanspreekt!

In het afgelopen jaar heb ik de workshops aangepast en voorzien van nog meer fun. Daarnaast zijn er ook nieuwe concepten ontstaan. Denk daarbij aan de drive-in shows voor kids en jongeren. 1,5uur feesten met inhoud. Absoluut te gek voor schoolfeesten, jarige leerkrachten of speciale middagen zoals bij carnaval of kerst. 

Ook een nieuw concept wat er binnenkort aan gaat komen zijn de Sinterklaasfeesten. Wij organiseren de intocht van A-Z en maken er een muzikaal feest van! Uiteraard staat het dj-verhaal steeds centraal!

Binnenkort betreden we met djproducer.school onze nieuwe studio in Boxtel aan de Havervelden 2. We hadden een te gekke plek op de Tramkade in Den Bosch maar de nieuwe locatie geeft ons net wat meer mogelijkheden. Zowel qua logistiek als specials in de studio. In de Studio hebben we plek voor kinderfeestjes, vrijgezellenfeesten, privélessen of buitenschoolse activiteiten.

Kortom, zeker de moeite waard om te informeren naar de mogelijkheden voor jullie school of culturele instelling!

Bekijk hier het aanbod van djproducer.school