Tevreden terugblik op Zomerweek Boxtel 2022

12 oktober 2022

Wat een feestje was het voor een 27-tal kinderen in de laatste schoolweek van de zomervakantie. De ‘Zomer 2-daagse’ werd door een samenwerking tussen Vincentius, Stichting leergeld en Stichting Brede Scholen georganiseerd voor kinderen waarbij het niet zo vanzelfsprekend is dat ze op vakantie gaan in de zomer.

De kinderen kregen onder het thema BEWEGEN van alles voorgeschoteld op het gebied van Sport, spel, dans en beeldende activiteiten.

Op donderdag 1 september werden de ouders en kinderen al vroeg in de ochtend verwacht voor een heerlijk ontbijt en daarna werden ze verrast met een dans performance van Lotte Timmermans waarbij de kinderen werden uitgedaagd om mee te gaan doen. Daarna gingen ze in kleine groepjes uiteen om in roulatievorm in de ochtend en middag te gaan genieten van workshops beeldend olv. Femke van Gorkum van SNENS, een hockey clinic van MEP én sport en bewegingsactiviteiten van Buurtsport Boxtel.

Fantastische bewegende kunstwerken hebben de kinderen gemaakt én zelf zijn ze actief in beweging geweest in de diverse workshops.

Op vrijdag 2 september zijn de kinderen en ouders naar Safaripark de Beekse Bergen gegaan om daar kennis te maken met de wilde dieren in het park.
En uiteraard werd ook de inwendige mens verrast met lekker frietjes en een knapzakje met daarin een lekkere lunch, fruit en drinken.

Het was een zeer geslaagde 2-daagse en er komt een vervolg!

We zijn al met de voorbereidingen gestart voor een zomerweek in 2023 en het doel is dat nog meer kinderen mee mogen en kunnen gaan doen aan deze week.
De organisatie van deze 2-daagse was in handen van Cultuurbox en Buurtsport Boxtel (BSB) in samenwerking met hockeyvereniging MEP, Femke van Gorkum van SNENS en Lotte Timmermans. Het ontbijt en de lunch werd verzorgd door de voedselbank.

Bekijk het FOTO ALBUM van de Zomerweek!

Wil je jouw zoon/dochter aanmelden voor de Zomerweek 2023? Stuur alvast een mailtje naar info@cultuurbox.eu dan houden we je op de hoogte van de voorbereidingen!