Tweede indientermijn impulsgelden 2022

30 juni 2022

Geef een nieuwe impuls aan je eigen praktijk én aan de Brabantse culturele sector!

Heb je als maker of culturele organisatie een ontwikkelambitie waarmee je op de (middel)lange termijn je zakelijk en artistiek succes vergroot? En is dit van betekenis voor de Brabantse cultuursector? Of wil je als opdrachtgever kunst en cultuur inzetten bij maatschappelijke vraagstukken?

Je plan komt mogelijk in aanmerking voor een impulsbijdrage (maximaal 50% van de kosten tot een maximum van 50.000 euro) wanneer je kunt aantonen dat jouw plan een bijdrage levert aan het versterken van de Brabantse cultuursector of het duurzaam verbinden van de cultuursector met andere domeinen.

De subsidie stelt aanvragers in staat een vernieuwend initiatief of een nieuwe ontwikkeling in gang te zetten, aanvullend op de reguliere activiteiten. Het is bedoeld als een investering om structurele veranderingen in gang te zetten. Binnen de eigen organisatie of beroepspraktijk en/of op breder maatschappelijk niveau. Er worden projecten mogelijk gemaakt waarmee het zakelijk en artistiek succes van makers en culturele instellingen wordt vergroot op de (middel)lange termijn.

De betekenis van het project moet wel verder reiken dan alleen het belang van de aanvrager zelf. Oftewel: je moet kunnen aangeven wat de relevantie van het project is bezien vanuit de bredere context van het Brabantse culturele veld. Een aanvraag wordt in relatie gezien met wat er verder in Brabant gebeurt. Er wordt onder andere gelet op de aanwezigheid van samenwerkingsverbanden met relevante andere Brabantse partijen en hoe je een rol vervult in de ketens binnen de culturele infrastructuur in Brabant.

Benieuwd welke vernieuwingen en ontwikkelingen andere makers en organisaties in gang hebben gezet met de subsidie impulsgelden? Bekijk hier voorbeelden op gebied van publiekswerking, internationalisering, samenwerkingen, opdrachtgeverschap, beroepspraktijk, en onderzoek.

De impulsgelden zijn beschikbaar gesteld door Provincie Noord-Brabant. Kunstloc Brabant adviseert aanvragers en is in opdracht van de provincie verantwoordelijk voor de uitvoering van het impulsgeldenprogramma.

Intervisie en spreekuren

Ben je van plan in september 2022 een aanvraag voor de subsidie impulsgelden in te dienen? Maak dan gebruik van onze mogelijkheden voor feedback op je aanvraag. We organiseren een intervisiebijeenkomst op 13 juli, en meerdere spreekuren in juli, augustus en september.

Lees hier alles over deze impulsgelden en hoe je aan de slag kan en moet gaan